Morski sadeži v omaki
Print Friendly, PDF & Email

Morski sadeži v omaki so okusni in so prava poslastica za ljubitelje morske hrane, z vonjem po morju, ki nas nasiti in nam poteši lakoto. V ribarnicah in dobro založenih živilskih trgovinah, dobimo lahko veliko izbiro različnih morskih dobrot, iz katerih si pripravimo odlična kosila ali večerje.

Morski sadeži v omaki

Pripomočki za pripravo morskih sadežev v omaki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine morske sadeže v omaki

Za štiri osebe:

Priprava morskih sadežev v omaki

Zamrznjene morske sadeže in klapavice brez lupine pravočasno vzamemo iz zamrzovalnika, da se delno odtajajo in se kasneje v omaki hitreje razpustijo.

Morski sadeži v omaki 1

V kozici segrejemo olivno olje in na njem prepražimo na drobno narezano čebulo, ko zadiši po prepraženi čebuli, dodamo še na drobno narezan česen, premešamo in prepražimo še minuto ali dve.

Morski sadeži v omaki

Dodamo bele drobtine, ponovno premešamo, dodamo še paradižnikovo mezgo, vodo, vino in sol. Vse sestavine ponovno premešamo in pustimo vreti 2 do 3 minute.

Morski sadeži v omaki

Nato v pripravljeno omako stresemo še morske sadeže in klapavice, kuhamo na zmernem ognju še 15 minut, vmes občasno premešamo.

Morski sadeži v omaki

Na drobno narezane vejice peteršilja potresemo po kuhanih morskih sadežih in postrežemo.

Morski sadeži v omaki

Ali pa jih kot dekoracijo priložimo na krožnik.

Morski sadeži v omaki

Dobrote za kulinarične užitke si lahko priskrbimo tudi iz morskih globin in si pripravimo čudovito kosilo. Lučka Glaser

Pripravila sem vam nekaj nasvetov za priloge poleg morskih sadežev v omaki:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor