Vložene fige
Vložene fige si lahko pripravimo, kot shranek za hladne zimske dni in jih ponudimo kot kompot, ali pa jih uporabimo
Preberi večVložene fige si lahko pripravimo, kot shranek za hladne zimske dni in jih ponudimo kot kompot, ali pa jih uporabimo
Preberi večMarmelada iz črnega ribeza je kiselkastega okusa z močnim vonjem in barvilom. Jagode črnega ribeza imajo zelo trdo lupino z
Preberi večKumare so odlična poletna zelenjava polna mineralov in vitaminov. Takrat, ko jih je na vrtu v izobilju, pogosto celo preveč,
Preberi večMalinova marmelada je zelo okusna in sladka, njena barva pa zapeljivo rdeča. Uporabimo jo lahko za pripravo raznih vrst peciva,
Preberi večRibezova marmelada je ena izmed bolj zaželenih marmelad, saj je zaradi svojega sladko kiselkastega okusa vsestransko uporabna v sladicah, še
Preberi večKako skuhati kvinojo, da bo ravno prav? To je vprašanje, ki sem si ga zastavljala, ko sem začela kvinojo redno
Preberi večPosušene borovnice so znane po tem, da pomagajo pri diareji, medtem ko sveže borovnice delujejo ravno nasprotno – odvajalno. Drugače
Preberi večKuhanje domačih mesenih prekajenih klobas je v Sloveniji tradicija, saj je poznano, da Slovenci pri kolinah pripravijo tudi mesene klobase,
Preberi večDomači bleki, krpice ali flikce so enostavne testenine, ki so jih gospodinje same pripravljale doma, jih posušile in jih imele
Preberi večRibez je sadje z mnogimi koristnimi lastnostmi za naše zdravje. Ima pa za dosti ljudi zelo intenziven in kiselkasti okus.
Preberi večIn je tu, zadnji, 70. tedenski jedilnik, ki je bogat s predlogi. A brez skrbi, to ne pomeni konec tedenskih
Preberi večPa so tu. Počitnice. Otroci se jih zagotovo že veselijo. Naj bodo razigrane. In tu je tudi predzadnji tedenski jedilnik,
Preberi večZa zamrzovanje kuhanega krompirja se odločimo takrat, ko nam v shrambi ostaja star krompir, ki postaja naguban in ga je
Preberi večPozdravljeni v nov teden, naj bo pester in razgiban. Takšen kot so tudi naši predlogi za tokratni tedenski jedilnik. Ponedeljek,
Preberi večImamo več vrst sadja v manjših količinah? Ali pa nam ostaja kakšno sadje in ga moramo porabiti? V tem primeru
Preberi večVreme nas končno razvaja s poletnimi temperaturami in. Tudi zato smo v tem tednu ponovno skupaj zbrali nekaj idej za
Preberi večZame je marelična marmelada kraljica marmelad že od mojega otroštva. Marelica je tako hvaležen sadež, da ji lahko dodamo marsikaj
Preberi več