Mini bombetke iz mandljeve moke
Bi radi jedli kruh, pa vam navaden bel kruh v želodcu ne naredi nič dobrega? Bi jedli kruh, ki ni tako redilen in vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov? Ste mogoče na dieti ali imate alergijo na gluten, pa imate vseeno željo po kruhu? Super izbira so mini bombetke iz mandljeve moke in kar je najboljše – priprava je enostavna in hitra, kruhki pa so božanskega okusa. Primerne tudi za LCHF.
Bombetke iz mandljeve moke – pripomočki:
- 2 posodi
- električni mešalnik
- lesena žlica
- pekač (tisti iz pečice)
- peki papir
Bombetke iz mandljeve moke – sestavine
Za cca. 6 – 7 bombetk:
- 100 mandljeve moke (ne mletih mandljev)
- 2 žlice indijskega trpotca (cca. 15g)
- 1/2 vrečke pecilnega praška (6g)
- 1/2 žlička soli
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 žlička olivnega olja
- 2 jajci
- 1,5 dl vode
Bombetke iz mandljeve moke – postopek:
Nastavimo pečico na 175°C (klasična pečica).
Najprej zmešamo skupaj mandljevo moko, indijski trpotec, pecilni prašek in sol.
Zmešamo jajca, kis in olje. Vodo segrejemo do vretja.
Mokre sestavine počasi vmešamo v suhe.
In na koncu dodamo vodo. Po želji lahko dodamo še semena – meni so všeč sezamova.
Ko je zmes končana z mokrimi rokami oblikujemo majhne krogce in jih potem malo sploščimo in odložimo na peki papir. Po želji po vrhu dodamo še različna semena (sončnična, bučna, sezamova, lanena, chia …).
Pečemo 50-60 min.
Bombetke so dobre nekaj dni, lahko jih hranimo tudi v hladilniku.
Dober tek 🙂