Šmorn
Knapovsko sonce ali funštrc ali cesarski praženec … V različnih koncih Slovenije ima ta jed različno ime. V osnovi pa
Preberi večKnapovsko sonce ali funštrc ali cesarski praženec … V različnih koncih Slovenije ima ta jed različno ime. V osnovi pa
Preberi večSkutni svaljki so enostavni in hitri za pripravo. Za njihovo pripravo ne potrebujemo kuharskega znanja. Glavna sestavina je skuta, ki ji dodamo jajce, ostro moko in sol. Vse skupaj dobro premešamo in zgnetemo v testo. Iz njega nato oblikujemo svaljke, ki jih skuhamo v slanem kropu. Skutni svaljki so kuhani, ko priplavajo nav površje.
Preberi večKo se poletje poslavlja in če je leto radodarno, je na vrtu še vse polno zelenega paradižnika, ki žal ne
Preberi večIščete enostaven in slasten recept za hitro pripravljen obrok s pridihom Azije? Pred vami je recept za pripravo neverjetnih mongolskih kozic
Preberi večKar noče mi zmanjkat teh hokaido buč. 🙂 Še dobro da tako dolgo zdržijo. Tale pita je odlična kot samostojna
Preberi večKrompir, kot ena najbolj priljubljenih prilog različnim jedem, lahko pripravimo na tisoče načinov. Ker nam pri pripravi večerje po napornem
Preberi večZelenjavna krompirjeva musaka je brezmesna različica musake, ki se jo največkrat pripravi z mletim mesom. Najprej si pripravimo vse sestavine. Nato skuhamo krompir in ostalo zelenjavo, ki jo nato damo v pekač. Prelijemo z mešanico jajca in sladke smetane ter dodamo nariban sir. Pečemo toliko časa, dokler sir ni lepo zapečen.
Preberi večKrompir in korenček je ena najcenejših in najpogostejših jedi, ki jih pripravljamo. Kot priloga služi dobro, vedno in povsod. Krompir
Preberi večPiščančji zrezki v mix omaki so dobrodošla popestritev jedilnika za tiste, ki si kosila ali večerje ne predstavljajo brez mesa. Piščančje zrezke najprej popečemo na kokosovi masti, nato pa v isti ponvi pripravimo še mix omako, katere glavne sestavine so por, gobe in smetana za kuhanje. Za prilogo lahko postrežemo riž ali testenine, namesto piščančjih pa lahko uporabimo tudi puranje zrezke.
Preberi večBučke so slastna zelenjava, če pa so še mlade, imajo poseben sladkejši okus, ki prijetno razvaja brbončice. Pita iz mladih
Preberi večBučke so res vsestranska zelenjava in lahko jih pripravimo na sto in en način. Bučkini vrčki, so polnjene bučke, katere
Preberi večLepo vreme ugodno vpliva tudi na vrtnine. Marsikatera gospodinja ima na vrtu večjo količino bučk, a ji včasih preprosto zmanjka
Preberi večZa osvežujočo hladno predjed ali lahko večerjo lahko pripravite kumare z lososom in jogurtovim prelivom. Samo nekaj izbranih sestavin, preprosta
Preberi večTole zlato zapečeno gratinirano cvetačo po italijansko bodo pohrustali tudi tisti, ki ne marajo cvetače. Namesto cvetače lahko uporabimo tudi
Preberi večRatatouille je posebna zelenjavna jed, ki bo vaše brbončice ponesla v višave. Je slastna, Francoska tradicionalna jed, ki jo, če
Preberi večPredstavljam vam enostaven recept, ki je odličen za večerjo. To je skutin kropec. Pravzaprav ne vem od kod tako ime,
Preberi večŠe nekaj za ljubitelje zelenjavnih jedi. Ni lepšega, ko iz lastnega vrta prinesem sveže bučke, paradižnik in papriko. Takrat naredim sataraš po
Preberi več