Hrustljavi piščančji krhlji
Print Friendly, PDF & Email

Otrokom zelo radi pripravimo ocvrte medaljone, ki jih kupimo v trgovini. Zakaj se ne bi tokrat raje odločili in jim pripravili sveže hrustljave piščančje krhlje kar doma. Po tej jedi si še moja 2-letnica oblizne prste. 😉

Hrustljavi_piscancji_krhlji_6

Pripomočki za hrustljave piščančje krhlje:

  • deska za rezanje
  • nož
  • cedilo
  • 3 posode za paniranje
  • široka ponev

Sestavine za hrustljave piščančje krhlje:

  • 4 jajcaHrustljavi_piscancji_krhlji_1
  • 500 g piščančjih prsi
  • pšenični zdrob
  • drobtine
  • gladka moka
  • origano
  • timijan
  • poper
  • sol
  • olje

Postopek priprave za hrustljave piščančje krhlje:

Piščančje prsi narežemo na krhlje, jih solimo in popramo. Če želite, jih lahko narežete tudi na trakove.

Hrustljavi_piscancji_krhlji_3

Pripravimo si 3 posode, v katerih bomo panirali krhlje. V prvo damo moko, v drugo razžvrkljana jajca in v zadnjo drobtine pomešane s pšeničnim zdrobom, origanom in timijanom. Piščančje krhlje paniramo po vrsti, najprej v moki, jajcih in na koncu še v mešanici z drobtinami.

Hrustljavi_piscancji_krhlji_2

Tako pripravljene panirane krhlje damo za kratek čas (30 minut) počivati v hladilnik. Med tem časom si pripravimo široko ponev z oljem, v kateri bomo ocvrli piščančje krhlje na zmernem ognju do zlato rumene barve.

Hrustljavi_piscancji_krhlji_4

Ko so piščančji krhlji ocvrti, odvečno olje odcedimo na cedilu in ponudimo krhlje še tople. Hrustljave piščančje krhlje lahko ponudimo skupaj s tzatziki omako s priokusom mete in svežo raznobarvno papriko, narezano na trakove.

Hrustljavi_piscancji_krhlji_5

Za na konec vam lahko samo zaželim, da si tudi vi na koncu obliznite prste 😉

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor