Hrustljavi piščančji krhlji
Otrokom zelo radi pripravimo ocvrte medaljone, ki jih kupimo v trgovini. Zakaj se ne bi tokrat raje odločili in jim pripravili sveže hrustljave piščančje krhlje kar doma. Po tej jedi si še moja 2-letnica oblizne prste. 😉
Pripomočki za hrustljave piščančje krhlje:
- deska za rezanje
- nož
- cedilo
- 3 posode za paniranje
- široka ponev
Sestavine za hrustljave piščančje krhlje:
- 4 jajca
- 500 g piščančjih prsi
- pšenični zdrob
- drobtine
- gladka moka
- origano
- timijan
- poper
- sol
- olje
Postopek priprave za hrustljave piščančje krhlje:
Piščančje prsi narežemo na krhlje, jih solimo in popramo. Če želite, jih lahko narežete tudi na trakove.
Pripravimo si 3 posode, v katerih bomo panirali krhlje. V prvo damo moko, v drugo razžvrkljana jajca in v zadnjo drobtine pomešane s pšeničnim zdrobom, origanom in timijanom. Piščančje krhlje paniramo po vrsti, najprej v moki, jajcih in na koncu še v mešanici z drobtinami.
Tako pripravljene panirane krhlje damo za kratek čas (30 minut) počivati v hladilnik. Med tem časom si pripravimo široko ponev z oljem, v kateri bomo ocvrli piščančje krhlje na zmernem ognju do zlato rumene barve.
Ko so piščančji krhlji ocvrti, odvečno olje odcedimo na cedilu in ponudimo krhlje še tople. Hrustljave piščančje krhlje lahko ponudimo skupaj s tzatziki omako s priokusom mete in svežo raznobarvno papriko, narezano na trakove.
Za na konec vam lahko samo zaželim, da si tudi vi na koncu obliznite prste 😉