Šnite
Print Friendly, PDF & Email

Ker se nam velikokrat zgodi, da nam ostaja kruh, pa ne vemo kako bi ga porabili, je tukaj enkratna ideja kako porabiti star kruh. Naredite šnite, ki so lahko zelo okusna večerja ali prigrizek. O tem kdaj in kako boste šnite jedli, seveda odločate sami. 😀

snite-8

Šnite – pripomočki:

  • štedilnik
  • nož
  • skleda
  • ponev
  • vilica
  • krožnik
  • deska za rezanje
  • kuhinjske brisačke

Šnite – sestavine:

Za cca. 12-15 šnit:

  • (star) kruh, za 12-15 rezin
  • 3 jajca
  • 1 dl mleka
  • ščep soli
  • 2 žlici masla
  • sladkor v prahu za posip

Šnite – postopek:

Na deski za rezanje narežemo kruh, na cca. 1 cm debele rezine.

snite

V skledi zmešamo jajca, mleko in sol, ter jih dobro razžvrkljamo z vilico.

snite-1

snite-2

Ponev pristavimo na štedilnik, v katero damo maslo. Počakamo, da se maslo dovolj segreje za cvrtje.

snite-3

Rezine kruha, nato pomakamo najprej v jajčno maso, z obeh strani, ter jih nato polagamo v vroče maslo.

snite-4

snite-5

Na obeh straneh jih cvremo toliko, da postanejo zlato rjave barve.

snite-6

Pazimo, da se ne zažgejo. Pečene šnite odlagamo na kuhinjske brisačke, da brisačke popijejo odvečno maščobo.

snite-7

Dokler so še tople, jih posipamo s sladkorjem v prahu.

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor