Ocvrta paprika z mortadelo in sirom
Paprika je edinstvenega okusa in daje možnosti, da jo kuhamo na 1001 način. Ko boste okusili aromo ocvrte paprike z mortadelo in sirom, vas bo preplavila eksplozija tipičnega okusa pečene paprike, značilen okus mortadele in prijetno topljiv sir.
Ocvrta paprika z mortadelo in sirom – pripomočki:
- pekač
- ponev
- nož
- vilica
- krožnik
- 3 posodice za paniranje
Ocvrta paprika z mortadelo in sirom – sestavine:
- 6 rdečih špic paprik
- 6 rezin salame mortadela
- 6 rezin sira
- ščep soli
- 2 dl olja za cvrenje
- 2 jajci
- 3 žlice moke
- 6 žlic krušnih drobtin
Ocvrta paprika z mortadelo in sirom – postopek:
Papriko umijemo, osušimo in položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Spečemo jo v pečici na 200 stopinj Celzija, žar program, približno 20 minut. Ko se po vrhu obarva rahlo črno, jo obrnemo in ko dobi barvo z obeh strani, je pečena in jo zložimo v posodo in pokrijemo.
Ohlajeno pečeno papriko olupimo in očistimo koščic.
Na rezino mortadele položimo listič sira in ju zvijemo v rolo.
Rolice mortadele s sirom potisnemo v sredino očiščene paprike.
Nato si pripravimo posodice za paniranje in v eno nasujemo moko, v drugo stepemo jajce in v tretje nasujemo krušne drobtine. Stepeno jajce rahlo solimo. Filane paprike paniramo na klasičen način: najprej jih povaljamo v moki, nato v stepenem jajcu in na koncu še v krušnih drobtinah.
Filane in panirane paprike ocvremo v zmerno vročem olju. Po cvrtju jih preložimo na papirnato servieto, da se odteče morebitna odvečna maščoba.
Dober tek!