Pečen krompir v oblicah
Pečen krompir v oblicah, je zelo okusen način priprave krompirja, pa še čisto enostavno je. Krompir res lahko pripravimo na tisoč okusnih načinov, tale je zame eden izmed najboljših! Izvrstna priloga. Poskusite! 😀
Pečen krompir v oblicah – pripomočki:
- štedilnik
- kuhinjska pečica
- kozica
- pekač
- nož
- žlica
Pečen krompir v oblicah – sestavine:
Za 3 osebe:
- 6 srednje velikih krompirjev
- tekoča voda za kuhanje in pranje
- sol, poper in začimbe po okusu
- žlica masla
Pečen krompir v oblicah – postopek:
Pod tekočo vodo dobro operemo krompir, ki ga ne lupimo. Denemo ga v kozico, čezenj prelijemo vodo, toliko, da je krompir dobro prekrit. Vodo v kateri se bo krompir kuhal, solimo. Postavimo na štedilnik in krompir kuhamo do mehkega, cca. 30 minut.
Med tem prižgemo pečico, ki jo nastavimo na 220°C. Ko se je krompir do mehkega skuhal, ga z žlico poberemo iz vode, ter ga z nožem počasi, po dolžini zarežemo do polovice globine krompirja. Če bomo zarezali bolj globoko, se nam bo krompir razkrojil na polovico.
Zarezan krompir, polagamo na pekač. Vzamemo maslo in ga premažemo po celotni površini, ker je krompir še topel, se bo maslo lepo mazalo, ker se bo sproti topilo. Krompir nato, po vrhu rahlo osolimo, popramo in ga potresemo z začimbami (rožmarin, … ).
Pekač postavimo v pečico, ter krompir pečemo 15 – 18 minut, pri 220°C. Odvisno koliko bi radi, da je vaš krompir zapečen. Najslajši bo, če ga postrežemo s kislo smetano po vrhu! 😉
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah