Zdrobov praženec
Print Friendly, PDF & Email

Kaj se pripravi hitro in je zelo dobro? Praženec! 😀 Danes delamo zdrobov praženec, ki je prav tako slastnega okusa in zadovolji vsake brbončice. 🙂

zdrobov-prazenec-6

Zdrobov praženec – pripomočki:

  • štedilnik
  • večja ponev
  • skleda 2x
  • žlica
  • električni mešalnik
  • kuhalnica ali silikonska lopatica
  • lesena lopatica
  • krožnik

Zdrobov praženec – sestavine:

Za 2 osebi

  • 2 jajci
  • 2 žlici sladkorja
  • 10 žlic mleka
  • 7 žlic pšeničnega zdroba
  • maslo ali olje za namastitev ponve (po potrebi)

Zdrobov praženec – postopek:

Pripravimo skledi, ter v vsako posebej ločimo beljake od rumenjakov. Žlico sladkorja stresemo k beljakom in eno žlico k rumenjakom.

zdrobov-prazenec

Beljake, z električnim mešalnikom čvrsto stepemo. K rumenjakom dodamo mleko, ter jih prav tako dobro zmešamo z električnim mešalnikom. V skledo z rumenjakovo mešanico, dodamo še pšenični zdrob, ter ponovno zmešamo z mešalnikom.

zdrobov-prazenec-1

Beljake kipnemo v rumenjakovo zmes, ter vse skupaj na rahlo premešamo s kuhalnico ali silikonsko lopatico, kakor vam je lažje.

zdrobov-prazenec-2

Maso pustimo počivati cca. 15 minut, da se zdrob nekoliko napne. Nato na štedilnik pristavimo ponev, ki jo po potrebi namastimo.

zdrobov-prazenec-3

Počakamo, da se dovolj segreje, ter približno tretjino mase zlijemo v vročo ponev.

zdrobov-prazenec-4

Ko spodnja stran dobro zakrkne, začnemo praženec kosati, torej ga ne obračamo. Praženca ne obračamo, zato ker je masa zelo puhasta in bi se nam tako razlomil, predenj bi ga lahko obrnili. Zaradi zdroba, se praženec lepo kosa. Praženec razkosamo na poljubne kose, ter ga pražimo še cca. 2 minuti, oz. dokler ni zapečen po našem okusu.

zdrobov-prazenec-5

Zraven lahko ponudimo marmelado ali nutelo, po želji. Lahko ga le potresemo s sladkorjem v prahu, ali pa ga jemo kar tako.

Poskusite tudi cesarski praženec!

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor