Jajca na oko ala pica
Print Friendly, PDF & Email

Jajca na oko so ena izmed jedi, ki jo zna pripraviti skoraj vsakdo. Toda navadno jih pripravljamo povsem klasično. Zakaj bi jih pripravili vsakič enako, ko pa lahko jajca na oko ala pica pripravimo prav tako hitro in enostavno, okusi pa so še boljši. Mnogi obožujejo tudi pico. S tem receptom združite oboje in pripravite jajca na oko, ki vas bodo po okusu spomnila tudi na pico, le da bodo pripravljena hitreje kot pica.

Jajca na oko ala pica

Pripomočki za jajca na oko ala pica:

  • ponev
  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhalnica

Sestavine za jajca na oko ala pica:

  • malo olivnega olja
  • pol srednje velike čebule
  • 4 jajca
  • nekaj rezin pršuta ali šunke
  • 4 žlice paradižnikove mezge
  • 4 rezine sira
  • ščepec soli, popra, vegete in origana
  • po želji malo tabasco/čilijeve omake in sladki feferoni za dekoracijo

Postopek za pripravo jajca na oko ala pica:

Najprej v ponvi na olivnem olju popečemo na rezine narezano čebulo.

Jajca na oko ala pica

V ponev dodamo še rezine pršuta, premešamo in pečemo nekaj minut na zmernem ognju.

Jajca na oko ala pica

Nato dodamo jajca. Počakamo nekaj minut, da se jajca že malenkost zapečejo.

Jajca na oko ala pica

Šele potem dodamo paradižnikovo mezgo, sol in poper, vegeto, rezine sira in jajca pokapljamo s tabasco/čilijevo omako. Na koncu posujemo še z origanom. Vse skupaj pustimo na ognju toliko časa, dokler se sir ne stopi.
Jajca na oko ala pica

Tako pripravljena jajca na oko ala pica so drugačna, bolj sočna, šunka, paradižnikova mezga in origano pa poskrbijo, da nas z okusom spominjajo na pico.

Jajca na oko ala pica

Če jih še niste poskusili, bodite prepričani, da jih boste odslej pogosto pripravljali na ta način. Jajca na oko ala pica so klasična jed, ki je tako le malenkost modernizirana.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor