Jajca na oko ala pica
Jajca na oko so ena izmed jedi, ki jo zna pripraviti skoraj vsakdo. Toda navadno jih pripravljamo povsem klasično. Zakaj bi jih pripravili vsakič enako, ko pa lahko jajca na oko ala pica pripravimo prav tako hitro in enostavno, okusi pa so še boljši. Mnogi obožujejo tudi pico. S tem receptom združite oboje in pripravite jajca na oko, ki vas bodo po okusu spomnila tudi na pico, le da bodo pripravljena hitreje kot pica.
Pripomočki za jajca na oko ala pica:
- ponev
- deska za rezanje
- nož
- kuhalnica
Sestavine za jajca na oko ala pica:
- malo olivnega olja
- pol srednje velike čebule
- 4 jajca
- nekaj rezin pršuta ali šunke
- 4 žlice paradižnikove mezge
- 4 rezine sira
- ščepec soli, popra, vegete in origana
- po želji malo tabasco/čilijeve omake in sladki feferoni za dekoracijo
Postopek za pripravo jajca na oko ala pica:
Najprej v ponvi na olivnem olju popečemo na rezine narezano čebulo.
V ponev dodamo še rezine pršuta, premešamo in pečemo nekaj minut na zmernem ognju.
Nato dodamo jajca. Počakamo nekaj minut, da se jajca že malenkost zapečejo.
Šele potem dodamo paradižnikovo mezgo, sol in poper, vegeto, rezine sira in jajca pokapljamo s tabasco/čilijevo omako. Na koncu posujemo še z origanom. Vse skupaj pustimo na ognju toliko časa, dokler se sir ne stopi.
Tako pripravljena jajca na oko ala pica so drugačna, bolj sočna, šunka, paradižnikova mezga in origano pa poskrbijo, da nas z okusom spominjajo na pico.
Če jih še niste poskusili, bodite prepričani, da jih boste odslej pogosto pripravljali na ta način. Jajca na oko ala pica so klasična jed, ki je tako le malenkost modernizirana.
Pa dober tek!