Piščančji kroketi
Print Friendly, PDF & Email

Piščančji kroketi, slastni s hrustljavo zapečeno skorjico, ter mehki v notranjosti. Slastno kosilo, večerja ali le prigrizek. Pa tudi na izlet jih lahko vzamemo s seboj. Radi jih imajo vsi, tudi tisti najmlajši!

piscancji-kroketi-12

Piščančji kroketi – pripomočki:

  • štedilnik
  • ponev
  • lopatica za pobiranje cvrtja
  • vilica
  • skleda 3x
  • krožnik 2x
  • oster nož
  • deska za rezanje
  • kuhinjske brisačke
  • žlica

Piščančji kroketi – sestavine:

Za 3-4 osebe

  • 400 – 500 g piščančjih filejev
  • 1 celo jajce
  • 2 rumenjaka
  • 6 – 7 žlic moke
  • žlica mleka
  • 2 žlici sezamovih semen
  • 5 – 6 žlic drobtin
  • sol po okusu
  • 1 žlica pšeničnega zdroba
  • olje ali mast za cvrtje

Piščančji kroketi – postopek:

Na deski za rezanje, na rezine narežemo piščančje fileje, ne več kot pol cm široke. Večje kose, po želji razkosamo na manjše dele.

piscancji-kroketi

Piščanca rahlo osolimo. V skledo stresemo moko in v moko vržemo piščančje rezine ali koščke. Vse skupaj z rokami “premečemo”, da se moka na meso, prime z vseh strani.

piscancji-kroketi-2

Nato v drugi skledi zmešamo jajce, rumenjaka, mleko in malo soli.

piscancji-kroketi-3

Z vilico dobro premešamo.

piscancji-kroketi-4

Pomokane piščančje rezine, nato denemo v jajčno mešanico, ter dobro premešamo, da pride jajčna zmes do vsakega kosa mesa. Lahko premešate z rokami, ali z vilico, ali kuhalnico.

piscancji-kroketi-5

V tretjo skledo (uporabite lahko skledo, v kateri smo pomokali piščanca), stresemo drobtine, sezamova semena in pšenični zdrob. Vse tri sestavine premešamo.

piscancji-kroketi-6

Na štedilnik pristavimo ponev, v katero denemo mast ali zlijemo olje, ter počakamo, da se segreje.

piscancji-kroketi-7

Med tem, ko se olje, ali mast greje, piščančje kose ki so v jajcu, po enega pomakamo v drobtinovo mešanico in jih odlagamo na krožnik.

piscancji-kroketi-8

Ko se je mast ali olje segrelo, “panirane” kose polagamo v vroče olje ali mast.

piscancji-kroketi-9

Pečemo jih cca. 3-4 minute na vsaki strani, oz. dokler ne dobijo zlato rjave barve. Ko so pečeni, jih s pomočjo lopatice za pobiranje cvrtja, polagamo na kuhinjske brisačke, ki smo jih položili na krožnik.

piscancji-kroketi-10

Postopek ponavljamo, dokler ne spečemo vseh kroketov.

piscancji-kroketi-11

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor