Bučni golaž
Bučni golaž se lepo prileže v jesenskih in zimskih dneh, saj nas lepo pogreje. Naredimo ga iz jesenskih buč, ker so bolj okusne. Še boljši je naslednji dan!
Bučni golaž – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Bučni golaž – sestavine
- 1,1 kg buče (muškatne, Hokaido, Gigily…)
- 60 dag čebule
- 0,2 dl olivnega olja
- 3 paprike (boljše so rdeče)
- 7 strokov česna
- 1 l vode ali jušne osnove
- 1 dl paradižnikove mezge
- 1 žlica paprike v prahu (po želji lahko tudi pekoče)
- 5 malih vejic timijana, ali žlička posušenega
- 1/2 žlička majarona
- ščepec mlete kumine
- sol, poper po okusu
- balzamični kis po okusu
Bučni golaž – postopek priprave
Čebulo olupimo in narežemo. V velikem loncu, na olivnem olju, jo pražimo, da zlato porumeni.
Bučo olupimo in narežemo na kocke. Narežemo in očistimo tudi papriko.
Olupimo česen in ga stisnemo s stiskalcem za česen ali drobno nasekljamo in ga dodamo čebuli.
Dodamo narezano papriko, in bučo. Zalijemo z vodo ali jušno osnovo.
Dodamo začimbe. Na zmernem ognju kuhamo 45 minut.
Čeprav vam bo mogoče ostal, ga spravite za naslednji dan, saj je takrat še bolj dober.
Naj vam tekne!
Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 3.7]