Bučni golaž
Print Friendly, PDF & Email

Bučni golaž se lepo prileže v jesenskih in zimskih dneh, saj nas lepo pogreje. Naredimo ga iz jesenskih buč, ker so bolj okusne. Še boljši je naslednji dan!

bucni-golaz

Bučni golaž – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Bučni golaž – sestavine

  • 1,1 kg buče (muškatne, Hokaido, Gigily…)
  • 60 dag čebule
  • 0,2 dl olivnega olja
  • 3 paprike (boljše so rdeče)
  • 7 strokov česna
  • 1 l vode ali jušne osnove
  • 1 dl paradižnikove mezge
  • 1 žlica paprike v prahu (po želji lahko tudi pekoče)
  • 5 malih vejic timijana, ali žlička posušenega
  • 1/2 žlička majarona
  • ščepec mlete kumine
  • sol, poper po okusu
  • balzamični kis po okusu

Bučni golaž – postopek priprave

Čebulo olupimo in narežemo. V velikem loncu, na olivnem olju, jo pražimo, da zlato porumeni.

bucni-golaz

Bučo olupimo in narežemo na kocke. Narežemo in očistimo tudi papriko.

bucni-golaz

Olupimo česen in ga stisnemo s stiskalcem za česen ali drobno nasekljamo in ga dodamo čebuli.

bucni-golaz

Dodamo narezano papriko, in bučo. Zalijemo z vodo ali jušno osnovo.

bucni-golaz

Dodamo začimbe. Na zmernem ognju kuhamo 45 minut.

Čeprav vam bo mogoče ostal, ga spravite za naslednji dan, saj je takrat še bolj dober.

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 3.7]

Dodaj odgovor