Piščančja nabodala odeta v pršut
Print Friendly, PDF & Email

Presenečeni boste, kako lahko kombinacija marmelade, dimljenega sira in pršuta običajne piščančje prsi spremenijo v slastno večerjo. Naj na vaši mizi danes zvečer zadišijo piščančja nabodala odeta v pršut.

piscancja-nabodala-odeta-v-prsut-5

Pripomočki za pripravo – piščančja nabodala:

  • večja ponev s pokrovom
  • nož
  • deska za rezanje
  • žlica

Sestavine za pripravo – piščančja nabodala:

  • 300 g piščančjega filejapiscancja-nabodala-odeta-v-prsut-1
  • 100 g pršuta
  • sol
  • poper
  • 3 žlice olivnega olja
  • marelična marmelada
  • dimljen sir

Postopek priprave – piščančja nabodala:

Piščančji file narežemo na trakove širine 2 cm in debeline pod 1 cm, ki jih posolimo in popramo. Meso se lažje reže, če ga prej nekoliko zamrznemo. Vsak trak premažemo z marelično marmelado in nanj nanesemo trakove dimljenega sira.

piscancja-nabodala-odeta-v-prsut-7

Piščančje trakove zvijemo v rolice in ovijemo s trakovi pršuta ter nabodemo na palčko za ražnjiče, ki držijo skupaj sestavine med samim pečenjem.
piscancja-nabodala-odeta-v-prsut-2V ponvi segrejemo olivno olje in na vročem olju popečemo piščančja nabodala. Najprej pečemo odkrito 2 minuti na vsaki strani, da na hitro popečemo pršut, v katerega so oviti piščančji trakovi. Nato nabodala pečemo še v pokriti posodi približno 5 minut, da se meso zapeče tudi od znotraj.

piscancja-nabodala-odeta-v-prsut-3

Piščančja nabodala odeta v pršut postrežemo na krožniku skupaj s pečenimi krompirjevimi rezinami. Dober tek!
piscancja-nabodala-odeta-v-prsut-4

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor