Piščančja nabodala odeta v pršut
Presenečeni boste, kako lahko kombinacija marmelade, dimljenega sira in pršuta običajne piščančje prsi spremenijo v slastno večerjo. Naj na vaši mizi danes zvečer zadišijo piščančja nabodala odeta v pršut.
Pripomočki za pripravo – piščančja nabodala:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo – piščančja nabodala:
- 300 g piščančjega fileja
- 100 g pršuta
- sol
- poper
- 3 žlice olivnega olja
- marelična marmelada
- dimljen sir
Postopek priprave – piščančja nabodala:
Piščančji file narežemo na trakove širine 2 cm in debeline pod 1 cm, ki jih posolimo in popramo. Meso se lažje reže, če ga prej nekoliko zamrznemo. Vsak trak premažemo z marelično marmelado in nanj nanesemo trakove dimljenega sira.
Piščančje trakove zvijemo v rolice in ovijemo s trakovi pršuta ter nabodemo na palčko za ražnjiče, ki držijo skupaj sestavine med samim pečenjem.
V ponvi segrejemo olivno olje in na vročem olju popečemo piščančja nabodala. Najprej pečemo odkrito 2 minuti na vsaki strani, da na hitro popečemo pršut, v katerega so oviti piščančji trakovi. Nato nabodala pečemo še v pokriti posodi približno 5 minut, da se meso zapeče tudi od znotraj.
Piščančja nabodala odeta v pršut postrežemo na krožniku skupaj s pečenimi krompirjevimi rezinami. Dober tek!