Piščančji zrezki v sirovi omaki
Piščančje zrezke sama kar pogosto uporabljam pri pripravi večerje. Včasih jih narezane na koščke dodam rižu in zelenjavi, če sem v stiski s časom jih samo popečem in si jih privoščimo s kosom kruha, največkrat pa jih pripravim v različnih omakah ter jih postrežem poleg testenin. Piščančji zrezki v sirovi omaki so zelo enostavna in hitra jed, ki si jo lahko pripravi vsak, ki mu primanjkuje časa za pripravo obrokov ali pa včasih ni ravno pri volji za kuhanje.
Piščančji zrezki v sirovi omaki – pripomočki:
- nožek
- ribežen
- kuhinjska tehtnica
- žar ponev
- klešče za meso
- srednje velik lonec
- metlica za kuhanje
Piščančji zrezki v sirovi omaki – sestavine:
(za 2 osebi)
- 20 g kokosove masti
- 2 piščančja zrezka
- sol
- začinka
- mleta sladka rdeča paprika
- 200 ml sladke smetane
- 100 ml smetane za kuhanje
- 1 topljen sir za mazanje
- 1 rezina topljenega sira
- 100 g naribanega sira (na primer: tilsit)
- muškatni orešček
Piščančji zrezki v sirovi omaki – postopek
Žar ponev segrejemo in v njej raztopimo kokosovo mast. S kleščami za meso si pomagamo, da maščobo čim bolje razmažemo po ponvi. Na raztopljeno mast damo piščančje zrezke, jih solimo in dodamo ščepec začinke ter mlete sladke rdeče paprike. Piščančje zrezke pečemo na minimalnem ognju toliko časa, dokler ne vidimo, da se meso “prepeče skozi”.
Piščančje zrezke nato obrnemo in jih na na srednje močnem ognju na drugi strani pečemo še toliko časa, da se lepo zapečejo.
Pečeno meso odstavimo z ognja in začnemo pripravljati sirovo omako.
V srednje velik lonec, ki ga segrejemo, damo sladko smetano in smetano za kuhanje. Dobro ju premešamo z metlico in ko zmes zavre dodamo sirček za mazanje in topljeni sirček, ki ju razdrobimo s prsti ter nariban sir. Vse skupaj na srednje močnem ognju z metlico mešamo toliko časa, da dobimo gladko omako.
Na koncu sirovo omako začinimo še z muškatnim oreščkom, jo premešamo, poskusimo in po potrebi dosolimo.
Piščančje zrezke damo na krožnik in jih prelijemo s sirovo omako. Poleg si lahko privoščimo kos kruha, skutne svaljke, ali pa si skuhamo polnozrnate rezance.
Obrok lahko dopolnimo tudi z veliko skledo zelene solate s fižolom.
Naj vam tekne 🙂