Piščančji zrezki v sirovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Piščančje zrezke sama kar pogosto uporabljam pri pripravi večerje. Včasih jih narezane na koščke dodam rižu in zelenjavi, če sem v stiski s časom jih samo popečem in si jih privoščimo s kosom kruha, največkrat pa jih pripravim v različnih omakah ter jih postrežem poleg testenin. Piščančji zrezki v sirovi omaki so zelo enostavna in hitra jed, ki si jo lahko pripravi vsak, ki mu primanjkuje časa za pripravo obrokov ali pa včasih ni ravno pri volji za kuhanje.

Piščančji zrezki v sirovi omaki

Piščančji zrezki v sirovi omaki – pripomočki:

  • nožek
  • ribežen
  • kuhinjska tehtnica
  • žar ponev
  • klešče za meso
  • srednje velik lonec
  • metlica za kuhanje

Piščančji zrezki v sirovi omaki – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 20 g kokosove mastiPiščančji zrezki v sirovi omaki
  • 2 piščančja zrezka
  • sol
  • začinka
  • mleta sladka rdeča paprika
  • 200 ml sladke smetane
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 1 topljen sir za mazanje
  • 1 rezina topljenega sira
  • 100 g naribanega sira (na primer: tilsit)
  • muškatni orešček

Piščančji zrezki v sirovi omaki – postopek

Žar ponev segrejemo in v njej raztopimo kokosovo mast. S kleščami za meso si pomagamo, da maščobo čim bolje razmažemo po ponvi. Na raztopljeno mast damo piščančje zrezke, jih solimo in dodamo ščepec začinke ter mlete sladke rdeče paprike. Piščančje zrezke pečemo na minimalnem ognju toliko časa, dokler ne vidimo, da se meso “prepeče skozi”.

Piščančji zrezki v sirovi omaki

Piščančje zrezke nato obrnemo in jih na na srednje močnem ognju na drugi strani pečemo še toliko časa, da se lepo zapečejo.

Pečeno meso odstavimo z ognja in začnemo pripravljati sirovo omako.

V srednje velik lonec, ki ga segrejemo, damo sladko smetano in smetano za kuhanje. Dobro ju premešamo z metlico in ko zmes zavre dodamo sirček za mazanje in topljeni sirček, ki ju razdrobimo s prsti ter nariban sir. Vse skupaj na srednje močnem ognju z metlico mešamo toliko časa, da dobimo gladko omako.

Piščančji zrezki v sirovi omaki

Na koncu sirovo omako začinimo še z muškatnim oreščkom, jo premešamo, poskusimo in po potrebi dosolimo.

Piščančje zrezke damo na krožnik in jih prelijemo s sirovo omako. Poleg si lahko privoščimo kos kruha, skutne svaljke, ali pa si skuhamo polnozrnate rezance.

Piščančji zrezki v sirovi omaki

Obrok lahko dopolnimo tudi z veliko skledo zelene solate s fižolom.

Nasvet
Če uporabljamo zamrznjeno meso ga pred pripravo ne odtajamo, ampak ga kar zmrznjenega damo na raztopljeno kokosovo mast.

Naj vam tekne 🙂

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.1]

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem zaposlena kot spremljevalka gibalno ovirane učenke. Zelo rada kuham, zumbam, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Dodaj odgovor