Predolg jezik v solati
Print Friendly, PDF & Email

Za večerjo si privoščite predolg jezik v solati s porom in bučnim oljem. Jed s svojim vonjem po dimljenem in slanim okusom, kar kliče po dobri kapljici piva, ki se še kako prileže zraven. Ko bi le lahko tako pripravili vsak predolg jezik 🙂

predolg-jezik-v-solati-6

Pripomočki za predolg jezik v solati:

  • nožpredolg-jezik-v-solati-1
  • lonec
  • posoda za solato
  • deska za rezanje

Sestavine za predolg jezik v solati:

  • 300 g prekajenega govejega ali telečjega jezika
  • bučno olje
  • 1 srednje velik por
  • poper
  • balzamični kis (po želji in okusu)

Postopek priprave za predolg jezik v solati:

Najprej skuhajte jezik, ki se običajno kuha nekje do 1 ure. Ko je jezik skuhan, ga olupite in narežite na trakove. Juho, v kateri se kuha jezik, lahko uporabite za pripravo prekajene enolončnice za hladne dni.

predolg-jezik-v-solati-2

! Nasvet

V mesnici lahko kupite že skuhan jezik, kar vam prihrani čas pri pripravi solate.

Med kuhanjem jezika si pripravite por, ki ga operete in ravno tako narežete na trakove ali pa na kolobarčke.

predolg-jezik-v-solati-3

Por nato zmešajte skupaj z narezanim jezikom, dodate bučno olje in poprate po želji. Tisti s sladkim življenjem, pa si lahko jed zakisate z dodatkom balzamičnega kisa.

predolg-jezik-v-solati-4

Tako, predolg jezik v solati je pripravljen in čaka samo še na postrežbo. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor