Sardine v mešani solati
Print Friendly, PDF & Email

Sardine v mešani solati so odlična izbira v vročem poletnem času, da se izognemo kuhanju na vročem štedilniku, hkrati pa dobimo okusen obrok.
Sardine (imenovane tudi sardele) so priljubljena morska hrana, saj vsebujejo maščobne kisline omega – 3, vitamina D, B12, beljakovine in minerale, kot so kalcij, fosfor in selen. Spadajo med plave morske ribe.

Sardine v mešani solati

Sardine v mešani solati – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Sardine v mešani solati – sestavine

Za tri osebe:

  • 2x 125 g pločevinki sardin v sončničnem olju
  • 40 g izkoščičenih črnih oliv v slanici
  • 30 g čebule
  • 200 g paprike (katerekoli, po okusu)
  • 200 g kislih kumaric
  • 20 g sesekljanega česna
  • 30 ml ekstra oljčnega olja
  • 50 ml limoninega soka
  • 2 žlici suhega majarona
  • 2 jajci
  • 100 g sira ementalec
  • 1/2 žličke belega popra
  • morska sol po okusu

Sardine v mešani solati – postopek priprave

Jajci položimo v kozico in zalijemo z vodo, ker kuhamo 10 – 12 minut, da bodo trdo kuhana. Medtem pripravimo vso zelenjavo, ki jo očistimo in narežemo na poljubno velike manjše kose, narežemo tudi, olive in kisle kumarice. Kuhani jajci olupimo in razrežemo, sardine vzamemo iz pločevinke, jih razrežemo, tri sardine pa pustimo cele in jih shranimo za dekoracijo pri pripravi in serviranju obroka. Vse skupaj nalagamo v dovolj veliko skledo, sardine dodamo skupaj s sončničnem oljem.

Sardine v mešani solati

Dodamo še sir, ekstra deviško oljčno olje in majaron, pri dodajanju soli moramo biti previdni, saj je večina sestavin že slanih.

Sardine v mešani solati

Vse sestavine rahlo premešamo, poizkusimo in po potrebi dosolimo, za dekoracijo pa uporabimo cele sardine, ki smo jih shranili.

Sardine v mešani solati

Ni nujno, da ribe lovimo sami, saj so ribarnice dobro založene z morskimi in sladkovodnimi ribami, zato jih imamo lahko večkrat na jedilniku. Lučka Glaser

Nekaj koristnih nasvetov za pripravo in uživanje rib:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor