Ribji namaz iz krapa
Print Friendly, PDF & Email

Ribji namaz iz krapa je super namaz, kremast, nežen, z okusom po ribah in siru. Zaradi okusnosti sem ga z veseljem pripravljala že v moji mladosti in še vedno ga, kadar mi ostanejo pečene ali kuhane ribe, da iz njih pripravim novo jed.

Zraven namaza ponudimo doma pečen kruh ali pekovsko pecivo, za kar sem vam pripravila povezave spodaj.

Ribji namaz iz krapa

Pripomočki za pripravo ribjega namaza iz krapa:

  • električni sekljalnik

Sestavine za pripravo ribjega namaza iz krapa:

Za 6 oseb:

  • 150 g pečenega ali kuhanega krapa (lahko tudi druge vrste rib)
  • 50 g topljenih sirčkov v trikotniku
  • 20 g ribanega parmezana
  • 50 ml belega vina
  • 1/2 žličke suhega origana
  • morska sol po potrebi
  • poper po želji
  • sveža zelenjava po želji za svežino obroka

Postopek priprave ribjega namaza iz krapa:

Najprej moramo pečeni ali kuhani ribi odstraniti kosti, glavo, pri ribah s tršo kožo odstranimo tudi kožo. Nato ribje meso natrgamo na manjše koščke in pripravimo vse sestavine, ki jih bomo uporabili v receptu za ribji namaz iz krapa.

Ribji namaz iz krapa

V posodo sekljalnika naložimo očiščeno ribo, topljen sirček, nariban parmezan, origano, sol, poper in vino.

Ribji namaz iz krapa

Vse sestavine dobro sesekljamo, da dobimo kremast in ravno prav slan ribji namaz.

Ribji namaz iz krapa

Namaz iz krapa preložimo v skledico, ki jo lahko dobro zapremo. Priporočljivo je namaz shraniti v hladilnik vsaj za 1 uro, da se okusi povežejo in namaz zgosti.

Ribji namaz iz krapa

Ribji namaz ponudimo ohlajen za zajtrk, večerjo, hitro malico, zraven pa ponudimo domač kruh in svežo sezonsko zelenjavo glede na letni čas.

Ribji namaz iz krapa

Ribji namaz iz krapa lahko ponudimo za običajen obrok ali pa za predjed ob slavnostnih obrokih. Lučka Glaser

Pripravila sem vam različne vrste kruha, na katere boste lahko namazali ribji namaz iz krapa:

  1. Rahle bige brez gnetenja.
  2. Rahle bučne kajzerice.
  3. Nočni črni kruh.
  4. Bel kruh z drožmi.
  5. Pirin kruh s cvetom žafranike.
  6. Pirin kruh s kislim testom.
  7. Koruzni kruh.
  8. Ržen kruh z drožmi.
  9. Ovseni kruh s kvasno emulzijo.
  10. Črni kruh s kvasno solno emulzijo.
  11. Polnozrnat kruh s solno kvasno emulzijo.
  12. Mlečni bel kruh iz kruhomata.
  13. Konopljin kruh iz kruhomata.
  14. Enostaven polnozrnat kruh z ovsenimi kosmiči.
  15. Hitro pripravljen polnozrnati kruh iz aparata za peko kruha.
Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor