Ocvrti fileji osliča
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrti fileji osliča so prava poslastica za ljubitelje rib, z njimi si lahko popestrimo jedilnik, da je bolj razgiban in bogat. Tako pripravljene fileje osliča lahko ponudimo za malico, kosilo ali večerjo ob skledi sezonske solate ali solate iz krompirja. Ocvrti fileji osliča so priljubljena hrana pri vseh generacijah, še prav posebej pa pri otrocih zaradi mehke teksture, le preveriti moramo, da koščki, ki jih ponudimo otrokom ne vsebujejo koščic.

Strokovnjaki za prehrano nam priporočajo, da ribe večkrat uvrstimo na svoj jedilnik, saj ugodno vplivajo na naše telo in prebavo.

Ocvrti fileji osliča

Ocvrti fileji osliča – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Ocvrti fileji osliča – sestavine

Za 4 osebe:

  • 500 g filejev osliča
  • 3 jajca
  • 100 g pšenične moke tip 500 ali moke po želji
  • 100 g belih drobtin
  • 300 ml olja za cvrtje
  • 1 limona

Ocvrti fileji osliča – postopek

Fileje osliča lahko kupimo sveže ali pa zamrznjene, jaz na zalogo kupim kar zamrznjene in jih imam v zamrzovalniku vedno na zalogi za pripravo.

Zamrznjene fileje osliča je najbolje zvečer, preden jih bomo naslednji dan pripravljali, iz zamrzovalnika prestaviti v hladilnik; z vrečko jih postavimo v posodo, da tekočina od vrečke ne teče po hladilniku in se osliči počasi na hladni temperaturi odtajajo, jaz jih pustim približno 12 – 14 ur. Odtajane fileje popivnamo s papirnatimi prtički, da jih pred postopkom paniranja čimbolj osušimo, med tem tudi preverimo, da fileji ne vsebujejo koščic, če pa jih vsebujejo, jih odstranimo.

Jajca vbijemo in stepemo v dovolj veliki posodi, da lahko v njej fileje poležemo, ravno tako odtehtamo v dovolj veliko posodo moko in drobtine.

Ocvrti fileji osliča

Fileje osliča najprej pomokamo iz vseh strani, nato jih povaljamo v stepenem jajcu in nato še v drobtinah in jih polagamo v posodo.

Ponavljamo tako dolgo, da paniramo vse fileje osliča.

Ocvrti fileji osliča

V kozici segrejemo olje na srednjo temperaturo in vanj polagamo panirane osliče, ki jih na vsaki strani cvremo 3 do 4 minute. Ocvrte fileje polagamo na papirnate prtičke, da popivnajo odvečno olje, preden jih postrežemo. Na krožniku lahko poleg ponudimo krhlje limone, list solate ali prilogo in solato po želji.

Ocvrti fileji osliča

Ocvrti fileji osliča so priljubljena hrana pri vseh generacijah ljudi, še prav posebej pa pri otrocih. Lučka Glaser

Ideja, kaj ponuditi poleg ocvrtih filejev osliča:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor