Polnjeni čajni obročki (čupavci)
Print Friendly, PDF & Email

Polnjeni čajni obročki (čupavci) so moj spomin na otroštvo, nostalgija, ko smo z majhnimi dodatki, navaden piškot spremenili v bogat prigrizek. Ko smo bili še mlajši, smo jih pripravljali skupaj z mamo, ko pa smo postali bolj spretni, smo jih pripravljali tudi sami.
Polnili smo jih z različnimi nadevi, največkrat pa z domačo marmelado, ki je bila vedno v shrambi in zato sem vam pripravila najbolj enostaven recept, ki ga boste lahko uporabili skupaj z vašimi otroci. Čajni obročki se dobijo skoraj v vseh živilskih trgovinah in z majhnim dodatkom postanejo okusni, bogati, lepi, domači piškoti.

Polnjeni čajni obročki ( čupavci )

Pripomočki za pripravo polnjenih čajnih obročkov

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo polnjenih čajnih obročkov

Za 12 polnjenih čajnih obročkov:

  • 250 g čajnih obročkov
  • 50 g kokosove moke
  • 60 g goste slivove, breskove, malinove ali druge marmelade po okusu
  • 200 ml mleka

Priprava polnjenih čajnih obročkov

Čajne obročke lahko kupimo v vsaki trgovini z živili in se zaradi različnih proizvajalcev, po embalaži, teži in velikosti razlikujejo.

Polnjeni čajni obročki ( čupavci )

Pripravimo si vse sestavine in pripomočke, kokosovo moko in mleko damo v skodelico, da bomo čajne obročke lažje namakali. Čajni obroček na hrbtni strani namažemo z gosto marmelado in na njega položimo drugi čajni obroček in ju  nežno stisnemo skupaj.Polnjeni čajni obročki ( čupavci )

Namazana in skupaj stisnjena čajna obročka za 5 do 10 sekund namočimo v mleko, nato pa ju povaljamo v kokosovi moki z vseh strani.Obročke nalagamo na pladenj in jih pustimo naložene na pladnju najmanj 2 do 3 ure, da se sprimejo in prepojijo okusi, preden jih ponudimo.

Polnjeni čajni obročki ( čupavci )

Polnjeni čajni obročki nas spominjajo na zimo, toda tudi v drugih letnih časih so enako okusni, saj zraven lahko ponudimo tako tople, kot tudi hladne napitke.

Polnjeni čajni obročki ( čupavci )

Tudi brez kuhanja, pečenja in mešanja lahko pripravimo čudovito, čisto svojo slaščico. Lučka Glaser

Nasveti kaj lahko ponudimo zraven polnjenih čajnih obročkov:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor