Polnjeni čajni obročki (čupavci)
Polnjeni čajni obročki (čupavci) so moj spomin na otroštvo, nostalgija, ko smo z majhnimi dodatki, navaden piškot spremenili v bogat prigrizek. Ko smo bili še mlajši, smo jih pripravljali skupaj z mamo, ko pa smo postali bolj spretni, smo jih pripravljali tudi sami.
Polnili smo jih z različnimi nadevi, največkrat pa z domačo marmelado, ki je bila vedno v shrambi in zato sem vam pripravila najbolj enostaven recept, ki ga boste lahko uporabili skupaj z vašimi otroci. Čajni obročki se dobijo skoraj v vseh živilskih trgovinah in z majhnim dodatkom postanejo okusni, bogati, lepi, domači piškoti.
Pripomočki za pripravo polnjenih čajnih obročkov
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo polnjenih čajnih obročkov
Za 12 polnjenih čajnih obročkov:
- 250 g čajnih obročkov
- 50 g kokosove moke
- 60 g goste slivove, breskove, malinove ali druge marmelade po okusu
- 200 ml mleka
Priprava polnjenih čajnih obročkov
Čajne obročke lahko kupimo v vsaki trgovini z živili in se zaradi različnih proizvajalcev, po embalaži, teži in velikosti razlikujejo.
Pripravimo si vse sestavine in pripomočke, kokosovo moko in mleko damo v skodelico, da bomo čajne obročke lažje namakali. Čajni obroček na hrbtni strani namažemo z gosto marmelado in na njega položimo drugi čajni obroček in ju nežno stisnemo skupaj.
Namazana in skupaj stisnjena čajna obročka za 5 do 10 sekund namočimo v mleko, nato pa ju povaljamo v kokosovi moki z vseh strani.Obročke nalagamo na pladenj in jih pustimo naložene na pladnju najmanj 2 do 3 ure, da se sprimejo in prepojijo okusi, preden jih ponudimo.
Polnjeni čajni obročki nas spominjajo na zimo, toda tudi v drugih letnih časih so enako okusni, saj zraven lahko ponudimo tako tople, kot tudi hladne napitke.
Tudi brez kuhanja, pečenja in mešanja lahko pripravimo čudovito, čisto svojo slaščico. Lučka Glaser
Nasveti kaj lahko ponudimo zraven polnjenih čajnih obročkov:
- Lučka čaj.
- Čaj iz melise.
- Jabolčni kompot.
- Breskov sok za ozimnico.
- Jagode v lastnem soku
- Kompot iz suhega sadja.
- Jabolčna čežana za ozimnico.
- Češnjev kompot brez sladkorja.
- Pasterizirane slive v kompotu.
- Kompot iz grozdja.
- Ječmenova bela kava.
- Ovseno mleko (napitek).