Por s krompirjem in maslom
Por s krompirjem in maslom je okusna priloga, ki je primerna za vse vrste pečenega ali kuhanega mesa, lahko ponudimo
Preberi večPor s krompirjem in maslom je okusna priloga, ki je primerna za vse vrste pečenega ali kuhanega mesa, lahko ponudimo
Preberi večKadar imam na voljo šparglje, jih najraje preprosto narežem na kolobarčke in podušim, potem pa jim dodam druge sestavine, da
Preberi večKumare z jabolki v omaki so okusna priloga, rahlo kislo-sladkobnega okusa, ki se odlično poda kuhanemu ali praženem krompirju, kakor
Preberi večKislo repo nam je vedno kuhala stara mama, ki je naredila odlično. Kljub temu je dolgo časa nisem želela niti
Preberi večTo je bila prva jed, ki sem se jo naučila skuhati povsem samostojno. Priprava je torej zelo enostavna, vzela pa
Preberi večČe radi nabiramo gobe, si iz njih lahko pripravimo kakšno okusno omako ali pa jih shranimo in kaj dobrega iz
Preberi večTatarsko omako imam zelo rada na pici, ob toplem sendviču, obvezno pa jo ponudim tudi poleg fondija. Tista iz picerije
Preberi večJajčevce lahko pripravimo na različne načine in jajčevci v omaki so le eden izmed njih. Gre za enostavno in hitro
Preberi večKumare z mletim mesom so okusne, z značilnim okusom po kumarah, ki ga ne izgubijo kljub dodanemu mesu in začimbah.
Preberi večJurčki v smetanovi omaki so okusni, slastni in tudi nasitni. Kljub dodani smetani za kuhanje jurčki ohranijo svoj vonj in
Preberi večŠparglji v mesni omaki s testeninami so okusno, nasitno kosilo, ki smo ga obogatili z okusnimi šparglji in nas spominja
Preberi večKokosov preliv je sladek eksotičen preliv, ki ga lahko uporabimo za različne namene. Z njim lahko prelijemo štruklje, biskvit, puding
Preberi večSladka repa v omaki je rahlo ostrega, a sladkobnega okusa, ki ga ublažimo z dodatkom krompirja. Za pripravo omak je
Preberi večDušeno rdeče zelje z vinom je sladko kislega okusa in je odlična priloga vsem vrstam mesa. Znano je, da je
Preberi večOmaka iz inka kumaric in paradižnika je sladkobno kislega okusa, njena posebnost je ta, da kumar in paradižnika ne sesekljamo,
Preberi večPotrebujemo omako, polivko za po različnih testeninah? Mogoče kot preliv preko popečenega mesa? Ali čisto kot pomako za krekerje, sirove
Preberi večŠpinačna omaka je hitra in enostavna za pripravo. Najboljša je iz svežih in domačih sestavin oziroma sestavin lokalne pridelave. Špinača
Preberi več