Tatarska omaka po moje
Print Friendly, PDF & Email

Tatarsko omako imam zelo rada na pici, ob toplem sendviču, obvezno pa jo ponudim tudi poleg fondija. Tista iz picerije je ponavadi zelo okusna, kupljena pa mi nikakor ni všeč, zato jo za doma najraje pripravim sama. To je res hitro narejeno, okus pa je zelo dober in izrazit, ki pa ga s spreminjanjem količin sestavin lahko prilagajamo svojemu okusu. Je sveže pripravljena in preprosto okusna domača tatarska omaka.

tatarska omaka po moje

Pripomočki za tatarsko omako po moje:

  • palični mešalnik

Sestavine za tatarsko omako po moje:

Za približno 2 dl omake:

  • 65 g kisle smetane
  • 60 g majoneze
  • 40 g kislih kumaric
  • 10 g kaper
  • 1 strok česna
  • 20 g čebule
  • šopek svežega peteršilja
  • 1/4 žličke soli

Postopek za tatarsko omako po moje:

Olupimo in sesekljamo 20 g čebule in jih damo v skledico, v kateri bomo vse sestavine za tatarsko omako lahko zmešali s paličnim mešalnikom. Če želimo manj aromatično omako in manj izrazit okus (ki je zaradi sveže čebule tudi malo pekoč), lahko to sestavino tudi izpustimo. Dodamo še 65 g kisle smetane, 60 g majoneze in strt strok česna.

tatarska omaka po moje

40 g kislih kumaric z nožem narežemo na majhne kockice.

tatarska omaka po moje

Stresemo jih k sestavinam za tatarsko omako. Dodamo še 10 g (1 zvrhano žličko) kaper ter 1/4 žličke soli in sesekljan šopek peteršilja. Uporabimo lahko tudi zamrznjenega, če ga imamo.

tatarska omaka po moje

Vse sestavine premešamo s paličnim mešalnikom.

tatarska omaka po moje

Tako, tatarska omaka je pripravljena. Enostavno, kajne? Prelijemo jo v kakšno lepšo skledico ali majhen vrček. Do postrežbe jo hranimo v hladilniku, kjer zdrži nekaj dni, a je najbolje, da jo porabimo čim prej.

tatarska omaka po moje

Tatarska omaka se zelo dobro poda k tem jedem:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor