Omaka iz pečenih rdečih paprik
Print Friendly, PDF & Email

Potrebujemo omako, polivko za po različnih testeninah? Mogoče kot preliv preko popečenega mesa? Ali čisto kot pomako za krekerje, sirove palčke in podobne prigrizke? V tem primeru bo omaka iz pečenih rdečih paprik odlična in božansko dobra rešitev.

Omaka iz pečenih rdečih paprik

Pripomočki za omako iz pečenih rdečih paprik:

  • papir za peko
  • pečica
  • palični mešalnik

Sestavine za omako iz pečenih rdečih paprik:

Za 2 osebi:

  • 4 velike rdeče paprike
  • 1 čebula (100 g)
  • 4 stroke česna
  • 1 žlica olja
  • 1,5 dl smetane za kuhanje
  • sol
  • poper

Postopek za omako iz pečenih rdečih paprik:

Paprike dobro operemo, osušimo ter jih položimo na pladenj, obložen s papirjem za peko. Najokusnejše so rdeče špic paprike. Rečemo jim tudi “kurtovska kapija” ali “makedonske paprike”.
Popečemo jih v pečici, najbolje na “gril” opciji pri 190 °C. Trajalo bo nekje 8 do 10 minut, da bodo na eni strani dobile zapečeno povrhnjico. Takrat jih obrnemo in še na drugi strani enako zapečemo.

Omaka iz pečenih rdečih paprik

Sedaj paprike ohladimo na sobno temperaturo in jim odstranimo pečeno povrhnjico ter peclje in semena. Dobimo lepe, popečene fileje paprik.

Omaka iz pečenih rdečih paprik

Nekje 80% teh filejev narežemo na koščke poljubne velikosti. Prav tako narežemo čebulo in česen ter vse troje na hitro popražimo na olju.

Omaka iz pečenih rdečih paprik

Solimo in popramo, prilijemo približno 1 dl vode ter pustimo vreti še 2 do 3 minute. Nato omako zmeljemo s paličnim mešalnikom. Preostalo popečeno papriko narežemo na tanke trakove in jo sedaj dodamo v že zmiksano omako. Prav tako prilijemo smetano za kuhanje.

Omaka iz pečenih rdečih paprik

Pustimo, da zavre. Nato dobro premešamo in omaka iz pečenih rdečih paprik je gotova. Lahko jo uporabimo kot polivko preko različnih testenin, kot pomako za razne krekerje, prigrizke ali kot preliv preko popečenega mesa.

Omaka iz pečenih rdečih paprik

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor