Čemažev pesto z orehi
Čemaž, imenovan tudi divji česen, je trajnica, ki ima svoj značilen vonj – vonj po česnu. Čemaž na naše telo
Preberi večČemaž, imenovan tudi divji česen, je trajnica, ki ima svoj značilen vonj – vonj po česnu. Čemaž na naše telo
Preberi večČemaž, imenovan tudi divji česen, so v prehrambene namene uporabljali že Rimljani, ki so imeli čemaž celo rajši kot česen.
Preberi večSpomladi v gozdovih raste ta čudežna rastlina, ki je podobna česnu, vendar ni česen. Na obali ji pravijo tudi divji
Preberi večHitra mehiška omaka (dip) je slastna omaka, ki se prileže vsem prigrizkom. Vanjo lahko pomakamo tortilja čips, grisine, popečene kruhke,
Preberi večHren veliko ljudi je samo za veliko noč. Moja babi pa ga je vedno delala tudi čez vse leto. Jaz
Preberi večVeganska kisla smetana je zelo enostaven recept, pripravi pa jo lahko kdorkoli in to kar doma. Ima lastnosti kisle smetane,
Preberi večParadižnikova omaka za testenine je zagotovo eden izmed tistih receptov, ki jih je dobro imeti pri roki v današnjem hitrem
Preberi večGobe s kislo smetano so zelo enostavna in hitro pripravljena jed. Gobe narežemo na poljubno velike koščke. V voku raztopimo kokosovo maščobo, na kateri prepražimo čebulo in na njej nato še gobe. Kuhamo jih toliko časa, dokler skoraj vsa voda ne izpari. Nato dodamo mešanico za gobovo omako, kuhamo če približno eno minuto. Dodamo kislo smetano, kuhamo še kakšno minuto in jed je pripravljena.
Preberi večSezamova omaka iz paste svetlega sezama (tahinija) se odlično poda k vsem ocvrtim (npr. falafel) in pečenim jedem (npr. sladki
Preberi večBazilikin pesto odlikuje enostavna priprava in široka paleta možnosti za uporabo. Lahko ga uporabimo kot omako na testeninah, samostojen namaz
Preberi večVražja omaka se lahko uporablja kot dodatek vsem jedem, katere bi radi naredili pikantnejše. Je veliko bolj zdrava od popra
Preberi večVeganski sir za pizzo?! Da, to je sir, ki je pripravljen brez sestavin živalskega izvora. Tako okusen je, da ne
Preberi večTržaška omaka je pika na i zlasti pri morskih jedeh. Tudi na pici se prileže. Česen ji daje intenzivno in
Preberi večZeliščna jogurtova omaka je najbolj vsestranska omaka, kar si jih lahko zamislite. Prilega se k vsem vrstam mesa, odlična je
Preberi večMarinada iz mandarin je aromatična omaka, s katero lahko mariniramo ali prelijemo mesne in zelenjavne jedi. Na ta način jedem
Preberi večVinski zos je sladka omaka, ki jo pripravimo iz rdečega ali belega vina. Je prava popestritev slavnostnega kosila in se
Preberi večStarejše ime za gobe štorovke je mraznice, saj so se praviloma pojavile šele po prvem mrazu. Čeprav pri nas mrazu
Preberi več