Kokosov preliv
Print Friendly, PDF & Email

Kokosov preliv je sladek eksotičen preliv, ki ga lahko uporabimo za različne namene. Z njim lahko prelijemo štruklje, biskvit, puding ali sladoled. Uporabimo ga lahko tudi kot omako, v katero pomakamo vaflje ali z njim napolnimo palačinke. Pravi ljubitelji kokosa pa ga jedo kot samostojno sladico.

Kokosov preliv

Kokosov preliv – pripomočki:

Ni posebnih pripomočkov.

Kokosov preliv – sestavine:

  • 50 g masla
  • 90 g kristalnega sladkorja
  • 0,5 dl mleka
  • 40-50 g kokosove moke

Kokosov preliv

Kokosov preliv- postopek:

V kozico damo 50 g masla sobne temperature, 90 g kristalnega sladkorja ter prilijemo 0,5 dl toplega mleka. Maslo, ki je sobne temperature, se bo v toplem mleku še bolj omehčalo. Začnemo segrevati na srednji temperaturi.

Dodamo še 40 g kokosove moke in vse skupaj dobro premešamo ter segrevamo dobrih 5 minut. Vmes večkrat premešamo.

Ko se maslo in kristalni sladkor stopita, mleko in kokosova moka pa povežeta, malce znižamo temperaturo in preverimo strukturo. Po potrebi dodamo še 10 g kokosove moke, odvisno, za kaj bomo preliv uporabili oziroma kako tekočega ali gostega želimo.Kokosov preliv

Odstavimo. Struktura je delno odvisna tudi od kokosove moke. Jaz sem uporabila fino mleto kokosovo moko. Kokosov preliv

Kokosov preliv sem uporabila kot preliv za sladke štruklje, nekaj pa sem ga prelila čez rezine manga. Ljubitelji kokosa ga brez težav pojemo tudi kot samostojno jed.

Kokosov preliv

Prijetno sladkanje!

Ste strastni ljubitelji kokosa? Potem vam bodo zagotovo všeč tudi spodnji recepti, ki zares dišijo po kokosu:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor