Bučkina omaka s tunino in šunko
V vročih poletnih dneh se je najbolje držati stran od vroče kuhinje, a kosilo je vseeno potrebno pripraviti. Zato je super, če lahko pripravimo obrok zelo na hitro in preprosto. In, ker je ravno poletje tudi sezona bučk, bi bilo škoda, da jih ne bi izkoristili. Bučkina omaka s tunino in šunko je pripravljena tako hitro, kot se skuhajo testenine, odlično pa se poda k celi paleti prilog. Je kremasta in zelo okusna.
Bučkina omaka s tunino in šunko – pripomočki:
- ribežen
Bučkina omaka s tunino in šunko – sestavine:
za 2 osebi
- 120 g očiščenih bučk
- 80 g šunke
- 1 mala konzerva tunine (80 g)
- smetana za kuhanje (200 g)
- poper, rožmarin
Bučkina omaka s tunino in šunko – postopek:
V vročo ponev nalijemo žlico ali dve olja iz konzerve tunine. Če imamo tunino v lastnem soku, uporabimo enako količino rastlinskega olja. Na vročem olju pražimo šunko, ki smo jo predhodno narezali na manjše kocke. V ponev naribamo še bučke in pražimo, dokler se šunka ne popeče. Vmes večkrat pomešamo. Začinimo s poprom in rožmarinom.
V ponev dodamo še odcejeno tunino in premešamo.
Dodamo še smetano za kuhanje.
Če se nam zdi omaka pregosta, lahko dodamo nekaj žlic vode. Če hkrati kuhamo testenine ali svaljke, je najboljše zaliti kar z vodo, v kateri kuhamo prilogo. Omake ni potrebno soliti, saj so dovolj slane že sestavine. Omako ponudimo s testeninami, svaljki, rižem, kašo ali z drugo prilogo.
Brbončice vam bodo hvaležne.
Preizkusite še več preprostih in hitro pripravljenih omak: