Omaka iz inka kumaric in paradižnika
Omaka iz inka kumaric in paradižnika je sladkobno kislega okusa, njena posebnost je ta, da kumar in paradižnika ne sesekljamo,
Preberi večPovečajte okus vsake jedi z vrhunskimi omakami! Kategorija “Slastne omake” je namenjena vsem, ki želijo svojim jedem dodati tisto piko na i. Od klasičnih paradižnikovih omak za testenine do kremnih omak za meso ali zelenjavo – tukaj najdete vse. Preprosti recepti vam omogočajo hitro pripravo omak, ki navdušijo s svojim okusom. Naj vaše jedi zasijejo v novi luči z omakami, ki jih bodo vsi oboževali!
Omaka iz inka kumaric in paradižnika je sladkobno kislega okusa, njena posebnost je ta, da kumar in paradižnika ne sesekljamo,
Preberi večPotrebujemo omako, polivko za po različnih testeninah? Mogoče kot preliv preko popečenega mesa? Ali čisto kot pomako za krekerje, sirove
Preberi večŠpinačna omaka je hitra in enostavna za pripravo. Najboljša je iz svežih in domačih sestavin oziroma sestavin lokalne pridelave. Špinača
Preberi večV vročih poletnih dneh se je najbolje držati stran od vroče kuhinje, a kosilo je vseeno potrebno pripraviti. Zato je
Preberi večKumare z jogurtom v omaki so okusne in so rahlo kislega okusa, ki ga še dodatno popestrita vino in dodani
Preberi večKremna gorčična omaka nam služi kot odličen dodatek ali preliv tako k mesnim kot tudi zelenjavnim jedem. Pečen ali ocvrt
Preberi večRumena koleraba zraste v zemlji in ima zaradi gorčičnega olja, ki ga vsebuje, rahlo pikanten ter nežen sladkobni okus in
Preberi večSirova omaka s čičeriko je nastala slučajno, a mi je bila tako všeč, da sem jo pripravila še večkrat. Želela
Preberi večZelenjavna omaka za špagete je omaka različnih okusov, ki se prepletajo med seboj. Vrsta in gramatura zelenjave niti nista tako
Preberi večAromatična specialiteta; rahlo ali tudi bolj pekoče čilijevo olje, ki se uporablja v kulinariki kot preliv po picah in raznovrstnih
Preberi večKremna porova omaka je okusna in aromatična omaka, ki jo lahko prelijemo čez katerekoli testenine, postrežemo skupaj z zrezki ali
Preberi večJesen je darežljiva z različnimi plodovi. S sadjem, zelenjavo … takrat je tudi čas za dežnikarice. Najbolj poznane so nam
Preberi večVse več ljudi z veseljem uživa pikantno hrano. Prav tako že dosti ljudi goji čilije na svojih vrtovih in tudi
Preberi večGobovo omako s testeninami si pripravimo ne glede na letni čas, saj lahko uporabimo sveže, zamrznjene ali pa posušene gobe.
Preberi večOmaka z gongorzolo je vsestransko uporabna. Z njo lahko prelijemo testenine, njoke, raviole, jaz jo ponudim tudi k polenti. Potrebujete
Preberi večKo nam vrtovi ponujajo svoj bogat pridelek, bi bilo škoda, da tega ne bi izkoristili. Ko se ne moremo odločiti,
Preberi večVinaigrete naredimo z mešanjem olja in kisa ali limoninega soka. Tradicionalno je sestavljena iz treh delov olja in enega dela
Preberi več