Rdeča vinska omaka
Print Friendly, PDF & Email

Rdeča vinska omaka je sladko kiselkastega okusa in se odlično poda k določenim vrstam pečenega ali kuhanega mesa, pa tudi kuhani ali pečeni gomoljčni zelenjavi. K rdečemu mesu se bolje poda rdeče vino, zato bo ta vinska omaka odlična priloga divjačini, govedini, svinjini, pa tudi rdečemu zelju.

Rdeča vinska omaka

Rdeča vinska omaka – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Rdeča vinska omaka – sestavine

Za štiri osebe:

  • 200 ml kakovostnega rdečega vina
  • 100 ml vode
  • 1 žlica sladkorja
  • 30 g surovega masla
  • 3 žlice belih drobtin
  • 1 palčka cimeta
  • čajna žlička limoninega soka
  • sol po okusu
  • mleti pekoči feferoni po okusu

Rdeča vinska omaka – postopek

V loncu ali večji ponvi na zmernem ognju raztopimo maslo, ko maslo začne cvrčati, dodamo sladkor in mešamo toliko časa, da se začne peniti.

Rdeča vinska omaka

Dodamo drobtine in jih pražimo toliko časa, da dobijo zlato rumeno barvo.

Rdeča vinska omaka

Nato dodamo še vino, vodo, cimetovo palčko, sol in sok limone, ljubitelji pekočih jedi pa lahko po okusu dodajo še mleti pekoči feferon.

Rdeča vinska omaka

Vse skupaj dobro premešamo in na zmernem ognju kuhamo 2 do 3 minute. Pred postrežbo iz omake odstranimo cimetovo palčko.

Rdeča vinska omaka

Vino ni okusno samo v kozarcu, iz njega lahko pripravimo tudi okusno omako. Lučka Glaser

Nekaj nasvetov, kdaj lahko ponudimo vinsko omako

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor