Počasi pražena govedina v omaki
Print Friendly, PDF & Email

Govedina, ki jo počasi prepražimo na olju in čebuli, da pri tem nastane takšna krasna omaka, je sočna, okusna in mehka. Postrežemo jo skupaj s svojo priljubljeno prilogo in solato.

Počasi pražena govedina na olju in čebuli

Govedina v omaki – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Govedina  v omaki – sestavine

Za 2 osebi:

  • 500 g govedine brez kosti
  • 30 ml sončničnega olja
  • 70 g sveže ali 20 g že pražene čebule
  • 200 ml vode
  • 1 žlica bele moke tip 500
  • 1 žlička mlete sladke rdeče paprike
  • morska sol po okusu
  • poper po želji

Govedina v omaki – postopek

Meso narežemo na malo večje kose 3 – 4 cm, kot da bi se pripravljali na kuhanje govejega golaža, če nimate ostrega noža, pa lahko razrez naročite kar pri mesarju.

Počasi pražena govedina na olju in čebuli

V malo bolj globoki ponvi segrejemo sončnično olje, dodamo praženo čebulo, če pražene čebule nimamo, jo najprej olupimo in sesekljamo ter prepražimo, da pozlati, nato pa dodamo na koščke narezano meso in ga posolimo.

Počasi pražena govedina na olju in čebuli

Na zmernem ognju med občasnim mešanjem meso s čebulo pražimo 40 – 50 minut, da meso spusti tekočino, nato mesu dolijemo še vodo, dodamo moko in sladko papriko in nadaljujemo s kuhanjem še 50 – 60 minut, oziroma  toliko časa, da je meso razkuhano. Vmes občasno pomešamo

Počasi pražena govedina na olju in čebuli

Počasi praženo govedino lahko ponudimo skupaj s kruhom, testeninami ali krompirjem.

Počasi pražena govedina na olju in čebuli

Iz govejega mesa si lahko pripravimo počasi praženo govedino v omaki, ki bo naslednji dan še bolj okusna. Lučka Glaser

Ideje za prilogo:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor