Krompir na župi (juhi)
Print Friendly, PDF & Email

Krompir na župi (juhi) je okusna, nasitna enolončnica z aromo in okusom po krompirju in majaronu. Juha nas okrepi, da prijeten občutek našem želodčku, vsebuje pa preproste sestavine, ki jih najdemo v vsakem gospodinjstvu in sestavine tudi niso drage. Nekoč smo krompir na župi (juhi) imeli velikokrat na jedilniku za kosilo, za zraven pa smo napekli različne palačinke, če pa ni bilo časa, smo pa zraven ponudili kruh.

Za ljudi, ki ne uživajo svinjske masti, priporočam, da krompir na župi (juhi) zabelijo z oljem po želji.

Krompir na župi (juhi)

Pripomočki za pripravo krompirja na župi (juhi):

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo krompirja na župi (juhi):

Za 4 osebe:

Postopek za pripravo krompirja na župi (juhi):

Krompir olupimo, operemo in narežemo na 2 do 3 cm velike kocke in zalijemo z vodo.

Krompir na župi (juhi)

Tudi korenček operemo, ga po dolgem prerežemo na štiri dele ter narežemo na 5 mm debele rezine, dodamo list lovorja in pristavimo na  štedilnik.

Krompir na župi (juhi)

V pokriti posodi kuhamo 15 minut, da se krompir delno zmehča, nato dodamo majaron in sol.

Krompir na župi (juhi)

V kozici stopimo in segrejemo mast z ocvirki, da se zapeni.

Krompir na župi (juhi)

S tem zabelimo krompir na župi (juhi), ko ta še rahlo vre.

Krompir na župi (juhi)

Krompir na župi (juhi) ponudimo še vročega, v skledici ali na krožniku, zraven pa ponudimo po želji tudi poper.

Krompir na župi (juhi)

To so jedi iz moje mladosti, jaz si jih z veseljem večkrat pripravim. Lučka Glaser

Pripravila sem vam različne palačinke, da jih ponudite zraven krompirja na župi:

  1. Rahle in slastne palačinke.
  2. Palačinke iz polnozrnate moke.
  3. Ajdove palačinke.
  4. Bananine palačinke.
  5. Zebraste palačinke, ki vedno uspejo.
  6. Gratinirane skutine palačinke.
  7. Gratinirane palačinke z makom.
  8. Kutinove gratinirane palačinke.
  9. Pirine palačinke z rozinami.
  10. Gratinirane palačinke z zelenjavo.
  11. Kaneloni s šunko in sirom.
  12. Gratinirane palačinke z jurčki.
Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor