Krepka zelenjavna juha z govejim mesom
Print Friendly, PDF & Email

Krepka zelenjavna juha z govejim mesom je zelo okusna jed na žlico. Zaradi dodanega govejega mesa je kalorično bogata in tako primerna tako za malico, kot kosilo. V današnjem času smo se vse preveč navadili, da si pripravljamo meso v obliki zrezkov in to na več načinov, zelenjavo pa posebej. Skuhajte to odlično jed na žlico in zelenjavo in meso pripravite skupaj.

Krepka zelenjavna juha z govejim mesom

Krepka zelenjavna juha – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Krepka zelenjavna juha – sestavine

Za 6 obrokov:

  • 500 g govejega mesa (bočnik ali pleče)
  • 350 g paprike (sveže ali zamrznjene)
  • 350 g stročjega fižola (svežega ali zamrznjenega)
  • 350 g jedilne buče (sveže ali zamrznjene)
  • 250 g rdečega korenja
  • 350 g krompirja
  • 50 g pora (svežega ali zamrznjenega)
  • 1000 ml vode
  • 170 ml paradižnikove mezge
  • 50 ml sončničnega olja
  • morska sol po okusu
  •  poper po želji

Krepka zelenjavna juha – postopek

Goveje meso narežemo na malo večje kose, ga damo v lonec in zalijemo z hladno vodo, posolimo in ga kuhamo na zmernem ognju približno 40 minut.

Krepka zelenjavna juha z govejim mesom Medtem pripravimo zelenjavo. Vso zelenjavo dobro operemo in po potrebi odstranimo neuporabne dele, bučo tudi olupimo, če ima trdi olupek in odstranimo sredinski semenski del. Zelenjavo razrežemo na poljubno velike kose, priporočam manjše, grižljaju primerne. Za pripravo te enolončnice lahko uporabite tudi drugo, vam ljubo zelenjavo.

Krepka zelenjavna juha z govejim mesom

V loncu segrejemo sončnično olje in najprej prepražimo: korenček, krompir in por, pražimo 2 do 3 minute, nato dodamo še fižol, papriko, buče in paradižnikovo mezgo, nadaljujemo s praženjem še 5 minut, da se tudi korenček delno zmehča.

Krepka zelenjavna juha z govejim mesom

Kuhano meso, skupaj z mesno juho dodamo praženi zelenjavi, dobro premešamo, po potrebi dosolimo in kuhamo še 15 do 20 minut. Krepka zelenjavna juha je bolj okusna, če postoji kakšno uro, da se okusi povežejo, še bolj pa je okusna naslednji dan, če je še kaj ostane.

Zelenjavi moramo za dober okus dodati meso in obratno. Lučka Glaser

Zraven pa lahko ponudimo tudi kos domačega kruha:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor