Zamrzovanje paprike
Print Friendly, PDF & Email

Ko smo pridelali ali kupili preveliko količino paprik, ki jih sproti ne moremo porabiti, jo lahko shranimo z zamrzovanjem. Zmrznjena ne izgubi na kvaliteti in jo lahko uporabimo za dodajanje jedem kot so rižote, omake, mineštre, … Paprika s svojim okusom in aromo izboljša okus jedem, rdečo papriko v prahu lahko nadomestimo z zamrznjeno.

S kuhanjem se del vitaminov v papriki uniči, zato vam priporočam, da papriko dodate 5 minut pred koncem kuhanja. Paprika je bogata z vitaminom C in A, rdeča paprika pa vsebuje tudi vitamin E. Je nizkokalorično živilo, ki vsebuje veliko prehranskih vlaknin.

Paprika za zamrzovanje

Zamrzovanje paprike – pripomočki

  • pvc vrečke, steklene ali plastične posode s pokrovi, ki dobro tesnijo

Zamrzovanje paprike – sestavine

  • paprika v količini primerni našim potrebam

Zamrzovanje paprike

Papriko najprej dobro operemo in osušimo,

Paprika za zamrzovanje

odstranimo ji pecelj, prerežemo jo na pol in odstranimo semenski del.

Paprika za zamrzovanje

Očiščeno papriko narežemo glede na naše želje in potrebe za določene jedi, na kocke ali trakove.

Paprika za zamrzovanjeNarezano v količinah, primerni za enkratno uporabo shranimo v pvc vrečke, plastične posode ali pa v steklene kozarce, nanj pa zapišemo ime shranka in datum, ko smo papriko zamrznili. Tako zamrznjena paprika je uporabna najmanj 6 mesecev.

Dobro zaprte paketke s papriko, da vonj paprike ne preide na drugo vsebino v zamrzovalniku, naložimo v v skrinjo, da je porazdeljena v predalu za zamrzovanje, da hitro zamrzne.

Paprika za zamrzovanje

 

Tako zamrznjena paprika nam bo obogatila in popestrila jedi. Lučka Glaser

Pripravila sem vam nekaj receptov, kako papriko vključiti v jedi

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor