Kotleti s šampinjoni in smetano
Kotleti, ki so pripravljeni s šampinjoni in smetano, so mehki in sočni, njihov okus pa je prav poseben. Skupaj s
Preberi večKotleti, ki so pripravljeni s šampinjoni in smetano, so mehki in sočni, njihov okus pa je prav poseben. Skupaj s
Preberi večPri testeninah me vedno znova navduši to, da le z nekaj sestavinami in malo domišljije lahko pripravimo vedno znova drugačno
Preberi večJesenski sprehod v naravi nam poleg sproščanja lahko prinese tudi odlično kosilo, namreč, na travnikih ob gozdu lahko naberemo lepe
Preberi večRolada iz mletega mesa s sirom in blitvo je pravzaprav pečenka iz mletega mesa. Dodatek sira in blitve pa k
Preberi večPri nas doma smo ljubitelji bolonjske omake, zato je vedno pripravimo malo več in porabimo še k drugim jedem, kot
Preberi večJota se posebej prileže v dneh, ko zima že rahlo trka na vrata. Ponavadi jo skuhamo v malo večji posodi
Preberi večRada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa in popestrijo mogoče bolj suho ali nevtralno prilogo. Zrezki v omaki
Preberi večVčasih nimamo časa ali volje za pripravo kosila, zato se pogosto zatečemo k nezdravi hrani, a s pravo idejo to ni
Preberi večKislo pekoči topinambur ali 酸辣洋姜 je eden izmed načinov, kako pripravimo topinambur. Priprava je enostavna, nudi pa malo drugačen okus
Preberi večBrezmesna musaka s sladkim krompirjem je nastala kot alternativa klasični mesni musaki. Letos sem na vrtu prvič pridelala tudi sladki
Preberi večV gospodinjstvu se pogosto zgodi, da nam ostane kakšna jed, ki po pogrevanju ni preveč okusna. Nemalokrat je takšen ostanek
Preberi večDušeno sladko zelje s krompirjem je še eden izmed načinov priprave svežega zelja, ki ga pri nas doma naravnost obožujemo.
Preberi večRada imam preproste, brezmesne jedi. In takšna je tudi pečena polenta s parmezanom. Skupaj s solato lahko predstavlja samostojno jed,
Preberi večPiščanec v smetanovi omaki je zelo priljubljena, že skoraj klasična jed na naših krožnikih. Pa vendar nam včasih dela težave,
Preberi večRada imam tempeh, všeč mi je njegov posebni okus. Sprva se komu morda zdi, da je okus nenavaden, vendar se
Preberi večJesen je čas, ko pobiramo iz vrtov še zadnje pridelke. Če vam je na vrtu ostalo še kaj sočnih paradižnikov
Preberi večMnogi še vedno ne vedo, kaj je kiš. To je francoska jed, izvorno imenovana quiche, lahko ji rečemo tudi kish
Preberi več