Pečenka v zeliščni skorjici
Print Friendly, PDF & Email

V sredini sočna, mehka in rahla, zunaj obdana z dišečo, aromatično, zeliščno hrustljavo skorjico – takšna bo danes naša pečenka.

pecenka-z-zeliscno-skorjico-5

Pečenka v zeliščni skorjici – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • glineni pekač s pokrovom

Pečenka v zeliščni skorjici – sestavine:

  • 1,5 kg sveže svinjske vratovine

Zeliščni preliv:

  • 4 stroki česna
  • 1 manjša čebula
  • 2 do 3 žlice pehtrana
  • vejica rožmarina
  • 7 listov žajbla
  • mleti poper
  • 1/2 žličke mletega korijandra
  • 1/2 žličke ingverja
  • 1/2 žličke suhega mletega čilija (lahko tudi svežega)
  • žlica domače vegete
  • sol po potrebi
  • nastrgana limonina lupina
  • nastrgana pomarančna lupina
  • 2 žlici krušnih drobtin
  • 0,5 dl olja

Pečenka v zeliščni skorjici – postopek peke:

Meso operemo pod tekočo vodo in ga s papirno servieto osušimo.

pecenka-z-zeliscno-skorjico-1Vse sestavine, ki so namenjene za preliv zrežemo, nastrgamo, sesekljamo, zdrobimo in dodatkom olja povežemo v enotno zmes.

pecenka-z-zeliscno-skorjico-2S tako pripravljenim prelivom premažemo meso z vseh strani. Meso pečemo v glinenem pekaču, pokrit s pokrovom.

pecenka-z-zeliscno-skorjico-3Meso pečemo cca. eno uro in pol (odvisno kako debel kos mesa je). 20 minut pred koncem pečenja odstranimo pokrov in zapečemo zeliščno skorjico.

pecenka-z-zeliscno-skorjico-4Po pečenju pustimo, da meso 15 minut odleži, nato ga narežemo na rezine in ponudimo. Dober tek!

pecenka-z-zeliscno-skorjico-5

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor