Bučke polnjene z ajdovo kašo
Bučke polnjene z ajdovo kašo so malce drugačna, brezmesna različica te priljubljene jedi iz bučk. Okus bučk, ki ga na
Preberi večBučke polnjene z ajdovo kašo so malce drugačna, brezmesna različica te priljubljene jedi iz bučk. Okus bučk, ki ga na
Preberi večJeseni pogosto pripravim zelje. Na različne načine. Nazadnje sem vam predstavila moja recepta za dušeno kislo zelje s pečenico iz pečice in zavitek
Preberi večNa zalogi imam še kar nekaj svežega paradižnika in bolj malo časa za kuho. S časom je tako ali tako
Preberi večSezamova polivka je enostavna in izredno hitro pripravljena. Uporabim jo za več jedi, največkrat pa jo uporabim pri listnatem ohrovtu.
Preberi večVsake toliko mi zadiši nekaj pikantnega. Malo, ne preveč. Nekaj s pridihom Indije. Pa če je kokos zraven, je sploh
Preberi večVečkrat se zgodi, da nam ostane kakšen kos že termično obdelanega mesa in bi ga bilo škoda zavreči. Zakaj ga
Preberi večStročji fižol v mesni skorjici je domiselna priloga, ki vsebuje posvem običajne sestavine, njen izgled pa je naravnost očarljiv. Izdelava
Preberi večKer so vedno bolj v uporabi jedi, pri katerih izločimo moko in ker vedno več ljudi pravi, da jim pšenica
Preberi večDušeno sladko zelje pri nas običajno skuhamo, ko se nam zahoče nekaj lahkega in brezmesnega. Zraven najraje postrežem pire krompir,
Preberi večGolaževa juha je ena izmed jedi na žlico, ki nas nasiti in pogreje. Priprava golaževe juhe je morda res malce
Preberi večDanašnje kosilo bo povsem eko in bio, vse sestavine bodo naravnost iz domačega vrta. Tu je torej ideja, kaj pripraviti,
Preberi večZelo rada kuham z bučkami. Najrajši imamo bučkine polpete. A prileže se tudi kaj drugega. In tako je ob zadnji priložnosti,
Preberi večPoletje je tukaj in doma imamo veliko zelenjave na vrtu. Zrasel je prvi fižol, tudi ena bučka, zato sem se
Preberi večKrompirjevi svaljki s skuto so lahko priloga ali pa skupaj z zabelo iz drobtin in solato predstavljajo povsem samostojno jed.
Preberi večJajčevci oz. melancani so zelenjava, ki so obdani z lepo lesketajočo vijolično barvo in iz njih je mogoče pripraviti zelo
Preberi večVčasih se zgodi, da skuhamo preveč in nam kakšna jed ostane. Nekatere lahko enostavno porabimo, spet z drugimi pa ne
Preberi večBučkini polpeti s čičeriko so rahli, slastni in hitro gotovi polpetki, ki jih lahko postrežemo kot glavno jed, prilogo ali
Preberi več