Piščančja prsa v tempuri
Print Friendly, PDF & Email

Tempura je omaka, v katero pomakamo koščke mesa ali zelenjave in ocvremo. Zmešamo jo iz ledeno hladne vode in moke. Uporabimo lahko osnovi recept ali se poigramo in dodamo različne začimbe. Za cvrtje v tempuri je primerno tako meso kot zelenjava ali sadje. Pomembno je, da jih narežemo na velikost enega grižljaja ali palčke.

piscancja-prsa-v-tempuri-5Piščančja prsa v tempuri – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • vilice
  • penovka
  • ponev
  • posoda za mešanje
  • metlica za mešanje
  • cedilo

Piščančja prsa v tempuri – sestavine:

  • 400 g piščančjih prsi
  • 50 g koruzne moke
  • 50 g bele gladke moke
  • 120 ml ledeno hladne vode
  • za noževo konico pecilnega praška
  • sol
  • začimbe po izbiri: poper, čebula v prahu, cury, korijander v prahu, česen …
  • 2 dl olja za cvrtje

Piščančja prsa v tempuri – postopek:

Piščančjemu mesu odstranimo kožo in kosti, ga umijemo pod tekočo vodo ter ga osušimo. Nato ga narežemo na koščke v velikosti za en grižljaj. Meso solimo.

piscancja-prsa-v-tempuri-1Med tem, ko se bomo lotili tempure, na štedilnik že pristavimo ponev in počasi segrevamo olje.  Kajti kasneje bomo s peko morali zelo hiteti, da se nam masa preveč ne otopli. V posodo odtehtamo moko, dodamo sol in začimbe po okusu. Če ne maramo začimb, jih lahko izpustimo. Nato prilijemo ledeno mrzlo vodo in z metlico premešamo, da nimamo grudic. Če želimo debelejši ovoj tempure okoli mesa, naredimo tempuro bolj gosto in obratno, če želimo tanšjo.

piscancja-prsa-v-tempuri-2Med tem se nam je olje že dovolj segrelo in lahko pričnemo s peko. Koščke mesa pomočimo v tempuro in jih polagamo v segreto olje. Med peko jih 1x obrnemo. Pečemo cca. 3 minute na eni in 3 minute na drugi strani.

piscancja-prsa-v-tempuri-3

piscancja-prsa-v-tempuri-4Pečene kose mesa s penovko poberemo iz ponve in jih odložimo na cedilko, da se odteče odvečna maščoba.

piscancja-prsa-v-tempuri-6Postrežemo še vroče, s poljubnimi prilogami in solatami. Zelo priporočljivo je, da kose mesa pokapljamo s sveže stisnjenim limoninim sokom, da nevtralizira olje od cvrtja. Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor