Sočne piščančje tortilje z domačo belo omako
Print Friendly, PDF & Email

Piščančje tortilje so pogosta jed na našem jedilniku. So tudi pri vas? Če so, potem veste, da znajo pogosto biti precej suhe in da se nenormalno hitro hladijo. Toda pred vami je recept za sočne piščančje tortilje z domačo belo omako, ki so malo drugačne od navadnih. Njihov nadev je raznolik, pester, sočen, h končnemu rezultatu, ki je za “prste polizat” in “oči past”, pa prispeva tudi domača bela omaka, ki jo priložimo k tortilji. Če pa tortilj ne pripravljate pogosto ali sploh ne, je zdaj skrajni čas, da jih naredite. Verjemite, odslej se bodo pogosto znašle tudi na vašem jedilniku. 🙂

Sočne piščančje tortilje z domačo belo omako

Pripomočki za piščančje tortilje:

  • ponev
  • nož
  • deska za rezanje
  • ribež
  • kuhalnica
  • pekač (in pečica)
  • večja posoda za pripravo nadeva
  • posodica za omako
  • peka papir

Sestavine za piščančje tortilje z domačo belo omako:

Za piščančje tortilje:

  • zavoj tortilj
  • 400 g piščančjega mesa (najbolje prsi)
  • polovica avokada
  • 1 svež čili
  • 100 ml kisle smetane
  • okrog 100 g rdečega fižola
  • 100 g trdega sira
  • ščepec soli, popra
  • čajna žlička vegete
  • po želji še jušna žlica majoneze in nekaj koruze
  • lističi bazilike za končno dekoracijo krožnika

Za domačo belo omako:

  • 100 ml kisle smetane
  • 1 svež čili
  • ščepec popra in suhega čilija

Postopek za pripravo piščančjih tortilj z belo omako:

Meso narežemo na kocke in ga na hitro popečemo ter odstranimo z ognja.

Sočne piščančje tortilje z domačo belo omako

Avokado in svež čili narežemo na majhne kocke in premešamo. V isto posodo dodamo kislo smetano, rdeč fižol, nariban sir. Lahko dodamo še jušno žlico majoneze in nekaj koruze, ni pa nujno.

Sočne piščančje tortilje z domačo belo omako

Temu dodamo še popečene piščančje kocke, ščepec soli in popra ter premešamo.

Sočne piščančje tortilje z domačo belo omako

Ponev segrejemo in nanjo položimo tortiljo. Ponve ne mastimo, tortiljo pečemo na suhi ponvi. Pazimo, saj je lahko hitro preveč zapečena. Po 30 do 60 sekundah, ko dobi tortilja rjavkasto barvo, jo obrnemo še na drugo stran, nato jo prestavimo v krožnik.

Sočne piščančje tortilje z domačo belo omako

Tortiljo napolnimo z nekaj žlicami nadeva.

Sočne piščančje tortilje z domačo belo omako

Zavijemo jo kot palačinko in po enakem postopku končamo še ostale tortilje, dokler ne porabimo nadeva. Potem polnjene tortilje prestavimo na pekač. (Po želji) nanje naribamo nekaj sira in jih damo v pečico na 180 stopinj Celzija, kjer jih pečemo kratek čas – dokler se sir ne stopi.

Sočne piščančje tortilje z domačo belo omako

Medtem, ko se tortilje pečejo, na hitro naredimo domačo belo omako. V posodici zmešamo kislo smetano, svež in sušen čili ter ščepec popra.

Sočne piščančje tortilje z domačo belo omako

Tortilje so medtem že “pečene”. S tem, ko jih na hitro zapečemo v pečici, dobimo skorjico, še bolj pomembno pa je, da ohranijo toploto, saj se v nasprotnem zelo hitro hladijo in dokler tretjo serviramo, je prva že na pol mrzla. Na tak način se lahko cela družina istočasno usede za mizo in mirno uživa v toplih, sočnih piščančjih tortiljah z domačo belo omako, ki je nepogrešljiv dodatek, saj prispeva k njihovi sočnosti in s čilijem poskrbi za poseben mehiški pridih, ne nazadnje pa tudi za lepši pogled na krožnik, ki ga lahko okrasite še z lističi bazilike. Nič ne bo narobe, če si boste poleg kot aperitiv privoščili tudi kozarček tekile! 🙂

Sočne piščančje tortilje z domačo belo omako

Če še vedno ne verjamete, da so tako pripravljene piščančje tortilje sočne, vas bo v to gotovo prepričal njihov prerez.

Sočne piščančje tortilje z domačo belo omakoPa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.1]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor