Hokaido buča z mandarinami
Print Friendly, PDF & Email

Hokaido bučo največkrat uporabimo za pripravo slastne kremne juhe, ki je zares nekaj posebnega. Odlična je tudi pečena v pečici, še posebej, če jo prelijemo z marinado iz mandarin. To je prava čarovnija okusov!

Hokaido-buca-z-mandarinami-6Hokaido buča z mandarinami – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • peki papir
  • skodelica
  • Hokaido-buca-z-mandarinami-1žlica

Hokaido buča z mandarinami – sestavine:

  • srednje velika hokaido buča
  • 0,5 dl olivnega olja
  • ščepec soli, popra, sladkorja, karija in kurkume
  • pol žličke mletega cimeta
  • nastrgan muškatni orešček
  • 3 mandarine

Hokaido buča z mandarinami – postopek:

Hokaido bučo operemo, razpolovimo, odstranimo semena ter narežemo na krhlje. Če imamo domačo (ali neškropljeno bučo) je ni potrebno olupiti. Krhlje zložimo na pekač, prekrit s peki papirjem.

Hokaido-buca-z-mandarinami-2Pripravimo marinado; v skodelici zmešamo olivno olje ter vse začimbe in dobro premešamo. Po želji lahko dodate tudi sok mandarine in pripravite slastno marinado iz mandarin.

Hokaido-buca-z-mandarinami-3Z marinado prelijemo bučne krhlje. Pečemo jih v predhodno ogreti pečici na 180° C približno 20 minut.

Hokaido-buca-z-mandarinami-4Pečene krhlje zložimo na servirni krožnik in jih okrasimo s krhlji mandarine.

Hokaido-buca-z-mandarinamiČarovnija okusov v vaših ustih se bo zgodila v trenutku, ko boste hkrati zagrizli v meso aromatične buče in sladke mandarine.

Dober tek!

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor