Hokaido buča z mandarinami
Hokaido bučo največkrat uporabimo za pripravo slastne kremne juhe, ki je zares nekaj posebnega. Odlična je tudi pečena v pečici, še posebej, če jo prelijemo z marinado iz mandarin. To je prava čarovnija okusov!
Hokaido buča z mandarinami – pripomočki:
Hokaido buča z mandarinami – sestavine:
- srednje velika hokaido buča
- 0,5 dl olivnega olja
- ščepec soli, popra, sladkorja, karija in kurkume
- pol žličke mletega cimeta
- nastrgan muškatni orešček
- 3 mandarine
Hokaido buča z mandarinami – postopek:
Hokaido bučo operemo, razpolovimo, odstranimo semena ter narežemo na krhlje. Če imamo domačo (ali neškropljeno bučo) je ni potrebno olupiti. Krhlje zložimo na pekač, prekrit s peki papirjem.
Pripravimo marinado; v skodelici zmešamo olivno olje ter vse začimbe in dobro premešamo. Po želji lahko dodate tudi sok mandarine in pripravite slastno marinado iz mandarin.
Z marinado prelijemo bučne krhlje. Pečemo jih v predhodno ogreti pečici na 180° C približno 20 minut.
Pečene krhlje zložimo na servirni krožnik in jih okrasimo s krhlji mandarine.
Čarovnija okusov v vaših ustih se bo zgodila v trenutku, ko boste hkrati zagrizli v meso aromatične buče in sladke mandarine.
Dober tek!