Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem
Kanelone pozna prav vsak, a navadno jih polnimo s šunko in sirom. Meni je bistveno boljša različica s piščancem, ki je tudi bolj zdrava in manj kalorična. Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem so ena izmed mojih najljubših jedi, ker so polni, sočni, v ustih se kar topijo. In kadar so pri nas doma na “meniju”, vsi komaj čakajo, da bo kosilo gotovo. Če ste do sedaj vedno delali samo kanelone s šunko in sirom, bodite inovativni in poskusite drugačno varianto, ki vas bo gotovo očarala.
Pripomočki za kanelone ali polnjene palačinke:
- manjša ponev ali kozica
- večja ponev za cvrtje
- posoda
- zobotrebci
- 3 posode ali krožniki za jajca, moko in drobtine s sezamom
Sestavine za kanelone ali polnjene palačinke:
Za nadev:
- 300 g piščančjega (lahko tudi puranjega) mesa
- po potrebi nekaj vode
- čajna žlička vegete
- 120 ml kisle smetane
- 4 do 5 kislih kumar
- dve večji vloženi (rdeči) kisli papriki
- 2 jušni žlici majoneze
- ščepec soli in popra
- malo olja
Za cvrtje:
- 1 jajce
- okrog 50 g drobtin
- 3 jušne žlice sezama
- okrog 50 g moke
Postopek za pripravo kanelonov ali polnjenih palačink:
Najprej naredimo zmes za palačinke in jih spečemo po receptu ”Najboljše palačinke, ki se topijo v ustih”.
Nato piščančje meso narežemo na kocke in ga popečemo v ponvi na olju. Dodamo vegeto in premešamo. Pečemo nekje 20 do 30 minut, da bo meso pečeno. Po potrebi dodajamo vodo.
Ko je meso pečeno, ga damo v posodo. Vanjo dodamo še kisle kumarice, ki smo jih prej že nasekljali, kislo smetano, majonezo ter ščepec soli in popra. Premešamo.
Ko smo zmes premešali, lahko dodamo še kisli papriki, prav tako narezani na koščke. Če paprike nimamo, ne bo nič hudega – jo pač izpustimo.
Premešamo. Na vsako palačinko napolnimo nekaj žlic nadeva.
Vsako palačinko zavijemo in pritrdimo z zobotrebcem, da ne bo šla narazen in da ne bo nadev uhajal.
Na enak način napolnimo in zavijemo še preostale palačinke.
Pripravimo jajce, ki ga razžvrkljamo, moko in drobtine, v katere vmešamo 3 jušne žlice sezama.
Vsako palačinko damo najprej v moko in jo pomokamo z obeh strani, nato jo damo v jajce in na koncu v mešanico drobtin in sezama.
Ko smo to naredili z vsemi polnjenimi palačinkami, v ponvi segrejemo olje na visokem ognju in v vroče olje polagamo palačinke. Pečemo jih z obeh strani, dokler ne dobijo lepe zlato-rjave skorjice. Sočni kaneloni ali polnjene palačinke po tem receptu so meni ena izmed najboljših jedi, ki jih naravnost obožujem. Zakaj sem z njimi tako navdušena, se lahko prepričate tudi sami. Prepričana sem, da bodo navdušile tudi vas.