Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem
Print Friendly, PDF & Email

Kanelone pozna prav vsak, a navadno jih polnimo s šunko in sirom. Meni je bistveno boljša različica s piščancem, ki je tudi bolj zdrava in manj kalorična. Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem so ena izmed mojih najljubših jedi, ker so polni, sočni, v ustih se kar topijo. In kadar so pri nas doma na “meniju”, vsi komaj čakajo, da bo kosilo gotovo. Če ste do sedaj vedno delali samo kanelone s šunko in sirom, bodite inovativni in poskusite drugačno varianto, ki vas bo gotovo očarala.

Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem

Pripomočki za kanelone ali polnjene palačinke:

  • manjša ponev ali kozica
  • večja ponev za cvrtje
  • posoda
  • zobotrebci
  • 3 posode ali krožniki za jajca, moko in drobtine s sezamom

Sestavine za kanelone ali polnjene palačinke:

Za nadev:

  • 300 g piščančjega (lahko tudi puranjega) mesa
  • po potrebi nekaj vode
  • čajna žlička vegete
  • 120 ml kisle smetane
  • 4 do 5 kislih kumar
  • dve večji vloženi (rdeči) kisli papriki
  • 2 jušni žlici majoneze
  • ščepec soli in popra
  • malo olja

Za cvrtje:

  • 1 jajce
  • okrog 50 g drobtin
  • 3 jušne žlice sezama
  • okrog 50 g moke

Postopek za pripravo kanelonov ali polnjenih palačink:

Najprej naredimo zmes za palačinke in jih spečemo po receptu ”Najboljše palačinke, ki se topijo v ustih”. 

Nato piščančje meso narežemo na kocke in ga popečemo v ponvi na olju. Dodamo vegeto in premešamo. Pečemo nekje 20 do 30 minut, da bo meso pečeno. Po potrebi dodajamo vodo.

Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem

Ko je meso pečeno, ga damo v posodo. Vanjo dodamo še kisle kumarice, ki smo jih prej že nasekljali, kislo smetano, majonezo ter ščepec soli in popra. Premešamo.

Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem

Ko smo zmes premešali, lahko dodamo še kisli papriki, prav tako narezani na koščke. Če paprike nimamo, ne bo nič hudega – jo pač izpustimo.

Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem

Premešamo. Na vsako palačinko napolnimo nekaj žlic nadeva.

Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem

Vsako palačinko zavijemo in pritrdimo z zobotrebcem, da ne bo šla narazen in da ne bo nadev uhajal.

Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem

Na enak način napolnimo in zavijemo še preostale palačinke.

Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem

Pripravimo jajce, ki ga razžvrkljamo, moko in drobtine, v katere vmešamo 3 jušne žlice sezama.

Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem

Vsako palačinko damo najprej v moko in jo pomokamo z obeh strani, nato jo damo v jajce in na koncu v mešanico drobtin in sezama.

Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancem

Ko smo to naredili z vsemi polnjenimi palačinkami, v ponvi segrejemo olje na visokem ognju in v vroče olje polagamo palačinke. Pečemo jih z obeh strani, dokler ne dobijo lepe zlato-rjave skorjice. Sočni kaneloni ali polnjene palačinke po tem receptu so meni ena izmed najboljših jedi, ki jih naravnost obožujem. Zakaj sem z njimi tako navdušena, se lahko prepričate tudi sami. Prepričana sem, da bodo navdušile tudi vas.

Sočni kaneloni ali polnjene palačinke s piščancemDober tek!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.6]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor