Puranji zrezek s cvetačo in šampinjoni
Print Friendly, PDF & Email

Ko želite imeti hitro, zdravo in okusno kosilo, je to pravi recept za vas.

Puranji zrezek s cvetačo in šampinjoni

Pripomočki za pripravo puranjih zrezkov

  • žar ponev
  • vok ponev
  • nož
  • deska za rezanje
  • čopič

Sestavine za pripravo puranjih zrezkov:

(za 4 osebe)

  • 400 g cvetače ( 100 g po osebi )
  • 440 g puranjih  prsi ( 120 g po osebi )
  • 200 g šampinjonov ( beli ali rjavi )
  • 3 jedilne žlice bučnega pireja (ali 200 g surove buče (lahko muškatna ali hokaido, …))
  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • Puranji zrezek s cvetačo in šampinjoni1/2 čebule
  • 2 stroka  česna
  • 1 kocka kokosovega maslo
  • sol, poper, olivno olje
  • peteršilj

Za omako:

  • 1/2 čebule
  • 2 stroka česna
  • 200 g šampinjonov
  • 3 jušne žlice bučnega pireja
  • 1 jušna žlica kisle smetane
  • 1,5 dl vode

Postopek kuhanja puranjih zrezkov:

Najprej naredimo omako iz šampinjonov, nato iz cvetače izrežemo 1 cm debele “zrezke”, potem pa še pripravimo zrezke iz puranjih prsi.

Puranji zrezek s cvetačo in šampinjoni

Na drobno sesekljamo čebulo in česen. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. V vok ponvi stopimo kokosovo maslo, dodamo čebulo in česen ter popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo šampinjone in pražimo.

Puranji zrezek s cvetačo in šampinjoni

Med praženjem posolimo in popopramo. Ko se zmehčajo dodamo bučni pire (uporabimo lahko bučni pire iz kozarčka ali pa skuhamo cca. 200 g buče, jo solimo, popopramo in pretlačimo v pire ) in kislo smetano in premešamo.

Puranji zrezek s cvetačo in šampinjoni

Dodamo še vodo in počakamo da zavre in nato odstavimo iz ognja.

Puranji zrezek s cvetačo in šampinjoni

Nato “zrezke” iz cvetače premažemo z olivnim oljem,  jih posolimo in popopramo.

20151125_180846

Popečemo jih na žar ponvi  na vsaki strani 3-4 min.

Puranji zrezek s cvetačo in šampinjoni

Ostanejo nam še puranji zrezki (120 g na osebo), ki jih samo začinimo in popečemo z obeh strani na žar ponvi.

Puranji zrezek s cvetačo in šampinjoni

Serviramo na krožnik. Najprej cvetačo, nato prelijemo z omako iz šampinjonov in na koncu dodamo še puranji zrezek.

Puranji zrezek s cvetačo in šampinjoni

Zraven lahko ponudimo še riž ali krompir in solato. Kombinacija z rižem in grahom je odlična.

Puranji zrezek s cvetačo in šampinjoni

Hitro, enostavno in okusno. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor