Okusna, zdrava in preprosta jota
Jota je jed, ki jo vsak pripravi po svoje. Če ponekod rada stvari zapletem in se med kuhanjem poigravam, se
Preberi večJota je jed, ki jo vsak pripravi po svoje. Če ponekod rada stvari zapletem in se med kuhanjem poigravam, se
Preberi večV vseh letnih časih se priležejo jedi na žlico, ki nas napolnijo z energijo. Domača zelenjavna mineštra z rebri je
Preberi večPečena piščančja prsa iz pečice so obrok, ki je okusen, enostaven za pripravo, zdrav in ga lahko pripravimo tako za
Preberi večMesni polpeti z rižem so narejeni po sistemu “pospravi ostanke” kuhanega riža. Polpete lahko spečemo v ponvi ali jih zložimo
Preberi večBiftek s hokaido bučo in fižolom iz pečice je hranljiva jed polnega, sladkega okusa. Odlika jedi je hitra priprava, uravnotežena
Preberi večObstaja ogromno variacij govejega golaža, a le en je najboljši goveji golaž. 🙂 Res sem jih poskusila malo morje. Enkrat
Preberi večTestenine s česnom in olivnim oljem ali po italijansko aglio e olio so eden najpreprostejših in najhitrejših načinov za pripravo
Preberi večPolnjene paprike so jed, ki mnoge vrne v otroštvo in obuja spomine na mamo in babico. Vsi jih poznamo, večina
Preberi večNe pretiravam, ti svinjski zrezki v omaki so res božanski! Z njimi je zelo malo dela, vse opravi pečica, naša
Preberi večPiščančji hrustavčki v dveh srajčkah so različica piščančjih medaljončkov. Zaradi priprave v pečici so bolj zdravju prijazni, njihova posebnost pa
Preberi večZimska enolončnica vsebuje zelenjavo, ki je na razpolago v zimskem času. V glavnem je to gomoljna zelenjava. Pri meni so
Preberi večPražena svinska jetrca s krompirjem so kar malo pozabljen obrok, ki bi moral biti večkrat na jedilniku. Svinska jetrca imajo
Preberi večKruhova štruca je super rešitev za takrat, ko se nabere nekaj “starega” kruha ali žemljic. Recept lahko zato poimenujemo tudi
Preberi večPiščančja prsa z mozzarello na linguinih z zelišči so zaradi hitre in preproste priprave odlično kosilo tako med tednom kot
Preberi večŠtorovke ali mraznice vložene v kisu lahko uporabimo tudi v enolončnici, ne samo kot priloge raznim narezkom. Zdrava enolončnica, rahlo
Preberi večKo sem prvič pripravljala telečja jetra, sem dolgo iskala recept, ki bi mi ustrezal. Večina vsebuje pripravo svinjskih ali piščančjih
Preberi večPečena polenta s kislo smetano je lahko povsem samostojen obrok skupaj s solato ali pa okusna priloga k mesnim jedem.
Preberi več