Mlad popečen krompir
Sedaj je čas mladega krompirja in vsi poznamo vsaj en dober recept za pečen krompir. Včasih pa prav paše malo spremembe in zato rada pripravim popečen krompir. Prav posebej idealen je za to majhen krompir, ki je zelo hitro kuhan in nam večkrat ostane zadaj, saj najprej porabimo velik krompir. Je zelo okusen, saj je sredica mehka, zunaj je pa rahlo zapečen. Odlično se poda k vsem vrstam jedem.
Mlad popečen krompir – pripomočki:
- lonec za kuhanje
- večja ponev za praženje
- žlica
- žlička
- kuhalnica
- nož
Mlad popečen krompir – sestavine:
Za približno 3 osebe
- 500 g mladega krompirja
- 2 žlici olja
- 2 žlički mešanice začimb (oziroma po okusu)
- žlica suhega peteršilja ali manjši šop svežega
Mlad popečen krompir – priprava:
Najprej krompir operemo in ga damo v lonec. Nanj vlijemo vodo, toliko da pokriva ves krompir. Krompir skuhamo do mehkega.
Ko se krompir malo ohladi, ga olupimo.
V ponvi dobro segrejemo olje in v ponev dodamo olupljen krompir.
Dodamo začimbe; mešanico začimb in peteršilj. Po želji lahko še solimo, vendar pazimo, saj je že mešanica začimb zelo slana, zato jo dodamo malo manj. Vse dobro premešamo.
Krompir pražimo približno 5 – 10 minut, ravno toliko, da se zunaj lepo zapeče.
Krompir lahko postrežemo skupaj z vsemi vrsti mesa, z zelenjavo, ribami ali omakami. Zraven postrežemo tudi priljubljeno sezonsko solato.
Dober tek!