Stročji fižol v mesni skorjici na žaru
Print Friendly, PDF & Email

Stročji fižol v mesni skorjici je domiselna priloga, ki vsebuje posvem običajne sestavine, njen izgled pa je naravnost očarljiv. Izdelava teh slastnih zvitkov je bolj preprosta kot se zdi na prvi pogled. Primerno za peko na žaru ali v ponvi. Če radi eksperimentirate, morate poskusiti!

Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru-14

Stročji fižol v mesni skorjici na žaru – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • posoda
  • cedilo
  • leseni zobotrebci
  • žar ali ponev
  • klešče za žar

Stročji fižol v mesni skorjici na žaru – sestavine:

Za en zavitek potrebujemo 1 rezino mortadele, 1 rezino slanine, 1 rezino sira, 8 – 10 kosov stročjega fižola ter pol korenčka.

  • Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru-1stročji fižol
  • korenček
  • mortadela (lahko z olivami)
  • slanina
  • sir v lističih ali edamec
  • pol žlice soli
  • maščoba za peko v ponvi

Stročji fižol v mesni skorjici na žaru – postopek:

V posodi zavremo vodo, solimo ter do mehkega skuhamo opran in otrebljen fižol.

Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru-2

Korenček operemo in ostrgamo. Manjše korenčke lahko uporabimo cele, medtem ko večje narežemo na polovice ali četrtine kot prikazuje slika.

Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru-3

Korenček kuhamo le par minut, tako da ni pretrd in ne premehak. Kuhamo ga lahko v isti posodi s fižolom, le da ga prej vzamemo iz vode. Kuhan fižol odcedimo.

Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru-4

Mesna skorjica je sestavljena iz 1 rezine mortadele in 1 rezine slanine. Po želji lahko slanino izpustimo, dodamo pa lahko tudi rezino sira.

Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru-5

Na slanino zložimo 8 – 10 kosov stročjega fižola ter 1 – 2 kosa korenčka.

Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru-6

Vse skupaj previdno zvijemo v rolico.

Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru-7

Zvitek zapečatimo z lesenim zobotrebcem.

Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru-8

Tako pripravimo poljubno število kosov.

Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru-9

Stročji fižol v mesni skorjici lahko spečemo na žaru ali v ponvi. Previdno popečemo na obeh straneh, pomagamo si s kleščami za žar. Pečemo ga le par minut, toliko, da mortadela dobi zlato rjavo barvo.

Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru-10

K stročjemu fižolu v mesni skorjici lahko postrežemo pečen krompirček, odlično pa se na krožnik podajo tudi vegi obloženi kruhki z bučkami, ki pa jim po želji lahko dodamo rezino mortadele.

Strocji-fizol-v-mesni-skorjici-na-zaru

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.7]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor