Mafini s sirom, jogurtom in mlado čebulico
Mafini s sirom, jogurtom in mlado čebulico so super priloga za razne mesne jedi. Primerni so tudi za zajtrk, večerjo ali kot prigrizek med obroki. Če želite, jim lahko dodate nekaj popečene slanine, šunko ali kaj podobnega.
Pripomočki za mafine s sirom, jogurtom in mlado čebulico:
- skleda za mešanje
- manjša skledica
- manjši lonček
- žlica
- ročna metlica za stepanje
- pekač za mafine
Sestavine za 6 mafinov s sirom, jogurtom in mlado čebulico:
- 100 g moke
- 1/2 pecilnega praška
- 2 ščepca soli
- 100 g sira (gauda ali kaj podobnega)
- 55 g mleka
- 130 gramov grškega jogurta
- 1 manjše jajce
- 25 g masla
- 1 mlada čebulica
- poper
Postopek priprave mafinov s sirom, jogurtom in mlado čebulico:
Pečico segrejemo na 180°C.
V skledo za mešanje damo moko, pecilni prašek in sol ter z žlico dobro premešamo.
Sir naribamo in ga dodamo k zmesi iz moke. Začinimo s poprom in dobro premešamo.
Mlado čebulico operemo in narežemo na tanke kolobarje. Stresemo jo v skledo in ponovno dobro premešamo.
V manjšem lončku stopimo maslo (na nizki temperaturi). Ko je stopljeno, ga pustimo, da se nekoliko ohladi.
Med tem časom damo v manjšo skledico jajce in ga z metlico za stepanje razžvrkljamo. Dodamo mu mleko, jogurt ter ohlajeno stopljeno maslo in dobro premešamo.
Pekač za mafine dobro namastimo in pomokamo.
V zmes iz moke vlijemo jajčno zmes in dobro premešamo, da se vse sestavine lepo povežejo med seboj.
Dobljeno zmes nadevamo v pekač za mafine s pomočjo žlice.
Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut oziroma dokler mafini po vrhu rahlo ne porjavijo.
S pomočjo zobotrebca preverimo, ali so mafini res dovolj pečeni. Zapičimo ga v mafin, potegnemo ven in če je zobotrebec suh so mafini dovolj pečeni.
Ko so pečeni jih takoj vzamemo iz pekača. Pri tem moramo biti previdni, da se nam ne zlomijo. Če je potrebno si lahko pomagamo z nožem.
Tako, naši mafini s sirom, jogurtom in mlado čebulico so pripravljeni.
Dober tek. 🙂