Polnjene bučke
Print Friendly, PDF & Email

V teh poletnih dneh, ko so bučke “pri roki”, se priležejo nadevane bučke z mešanim mletim mesom. Pripravimo jih lahko za kosilo ali večerjo, saj so nasiten in hkrati lahek obrok. Priprava pa je enostavna.

Polnjene bučke

Polnjene bučke – pripomočki

  • nož
  • lupilec
  • deska za rezanje
  • ribežen
  • posoda za mešanje
  • ponev
  • žlica
  • pekač (velikost naj ustreza velikosti oz. dolžini vaših bučk)
  • pečica

Polnjene bučke – sestavine

Za 4 osebe

  • 4 srednje velike bučke
  • 1 srednje velika čebula
  • 0,5 kg mletega mešanega mesa
  • 2 veliki žlici olja (po želji)
  • 2 majhni žlički soli
  • ščepec popra
  • ščepec mlete paprike
  • ščepec bazilike
  • 2 srednje velika paradižnika
  • 2 kosa (trikotnika) topljenega sira
  • maščoba za pekač

Za preliv:

  • 2 jajci
  • 2,5 dcl smetane za kuhanje
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 5 dag trdega sira

Polnjene bučke – postopek

Bučke olupimo, …

Polnjene bučke

… prerežemo na polovico, izdolbemo sredico (katero shranimo za nadev) in zložimo v namaščen pekač.

Polnjene bučke

Na olju prepražimo čebulo, dodamo meso, začimbe ter sesekljano bučkino sredico in paradižnik.

Polnjene bučke

Ko smo vse skupaj pražili približno 15 minut, dodamo topljeni sir in premešamo, da se sir stopi.

Polnjene bučke

Ponev odstavimo in počakamo nekaj časa, da se masa malo ohladi. V tem času pripravimo preliv – v smetano vmešamo dve jajci in muškatni orešček.

Nadevane bučke

Z mesno maso nadevamo bučke …

Polnjene bučke

… prelijemo s prelivom in naribamo sir.

Polnjene bučke

V predhodno ogreti pečici na 180 °C pečemo približno 40 minut, oz. toliko časa, da se površina lepo zlatorjavo obarva.

Polnjene bučke

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 27 Povprečno: 4.4]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor