Ocvrti bučkini sendviči s presenečenjem
Print Friendly, PDF & Email

Ocvrti bučkini sendviči so prijetna sprememba klasičnih bučkinih zrezkov, ki v poletnem času verjetno zadišijo iz marsikatere kuhinje. Sama jih imam zelo rada, a sem se jih že malo naveličala, zato sem iskala nekaj novega, malo drugačnega. Poskusila sem ocvreti dvojne bučkine zrezke s sirom s plemenito plesnijo v sredini – in z izbiro sem zadela v polno! Okus, ki se razlije po ustih, omami brbončice, zato zraven zadošča nekaj preprostega, nevtralnega, kot sta solata ali stročji fižol, da ocvrti bučkini sendviči s presenečenjem res pridejo do izraza. 🙂

ocvrti buckini sendvici s presenecenjem10

Pripomočki za ocvrte bučkine sendviče s presenečenjem:

 • deska
 • nož
 • lupilec
 • 3 globoki krožniki
 • vilice
 • ponev
 • papirnate brisačke

Sestavine za ocvrte bučkine sendviče s presenečenjem za 2 osebi:

 • srednje velika bučka
 • 1 ali 2 jajci
 • nekaj žlic moke
 • nekaj žlic drobtin
 • okoli 40 g sira s plemenito plesnijo (gorgonzola, dor blu, bovizola …)
 • olje ali mast za cvrtje
 • sol

Postopek za ocvrte bučkine sendviče s presenečenjem:

Bučko olupimo in narežemo na tanjše kolobarje. Razporedimo jih na papirnato brisačko in posolimo. Ko začnejo spuščati vodo, jih popivnamo z brisačko, obrnemo in ponovimo postopek. Če je papirnata brisačka že precej mokra, jo vmes zamenjamo.

ocvrti buckini sendvici s presenecenjem (1)

Medtem pripravimo sestavine za paniranje. V prvi globok krožnik damo moko, v drugega ubijemo jajce in ga zžvrkljamo z vilico ter rahlo posolimo, v tretjega pa drobtine. Točna količina sestavin je odvisna od velikosti bučke, ki jo bomo uporabili, in tudi od tega, koliko se nam bodo sestavine prijemale na prste. Ocvrti bučkini sendviči se na začetku namreč ne držijo najbolje skupaj, zato jih ne moremo panirati kot običajne bučke, ampak jih moramo s prsti ves čas držati skupaj. Po potrebi tako dodamo več sestavin.

ocvrti buckini sendvici s presenecenjem (2)

Ko so bučke posoljene in osušene, si pripravimo po dve skupaj. Na prvo damo nekaj koščkov oziroma rezin sira s plemenito plesnijo.

ocvrti buckini sendvici s presenecenjem (4)

Nanj položimo drugo rezino bučke. Tako dobimo sendvič, ki v sebi skriva presenečenje.

ocvrti buckini sendvici s presenecenjem (5)

Sendvič malo pritisnemo s prsti, da sir nekoliko spoji obe rezini bučke. Potem sendvič primemo in položimo na krožnik z moko. Povaljamo ga v moki, da je z njo dobro prekrit. Prestavimo ga v krožnik z jajcem in ga prav tako povaljamo v njem. Medtem ga s prsti previdno držimo skupaj, da ne razpade. Nazadnje ga povaljamo še v drobtinah.

ocvrti buckini sendvici s presenecenjem (3)

V ponvi stopimo mast oziroma segrejemo olje za cvrtje. Ko je dovolj vroče, vanj položimo panirane bučkine sendviče s presenečenjem. Pečemo jih na zmerni temperaturi približno dobrih 5 minut, da pozlatijo. Potem jih z vilico previdno obrnemo, da se popečejo še na drugi strani.

ocvrti buckini sendvici s presenecenjem (6)

Najbolje bo, da jih, ko so pečeni, zložimo na krožnik s papirnato brisačko, ki bo popivnala odvečno maščobo. Takoj potem še tople postrežemo in uživamo v slastnem okusu ocvrtih bučkinih sendvičev s presenečenjem. Dober tek! 🙂

ocvrti buckini sendvici s presenecenjem (9)

Save

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.6]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor