Bučkini polpeti s čičeriko
Print Friendly, PDF & Email

Bučkini polpeti s čičeriko so rahli, slastni in hitro gotovi polpetki, ki jih lahko postrežemo kot glavno jed, prilogo ali prigrizek.

buckini-polpeti-s-cicerikoBučkini polpeti s čičeriko – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • stiskač za česen
  • sekljalnik ali blender
  • ribežen
  • kuhalnica
  • vilica
  • 3 manjše sklede za sestavine
  • večja skleda
  • ponev za peko
  • kuhinjska krpa
  • papirnate kuhinjske brisače

Bučkini polpeti s čičeriko – sestavine:

(za 4 osebe)

  • 400 g bučk
  • 370 g kuhane čičerike (lahko je iz konzerve, vendar jo stehtamo brez vode)
  • 2 večja stroka česna
  • 1 manjša čebula (cca. 80 g)
  • 2 jajci
  • 140 g drobtin
  • sol
  • ščep popra
  • olje za pečenje
  • dodatno še nekaj drobtin, v katerih povaljamo polpete

Bučkini polpeti s čičeriko – priprava:

Odmerimo vse sestavine, bučke operemo, naribamo in ožamemo. Česen in čebulo olupimo in oboje drobno nasekljamo oz. česen stisnemo s stiskačem. Če uporabimo čičeriko iz konzerve, jo najprej odcedimo in šele nato stehtamo. Damo jo v sekljalnik in grobo zmeljemo. Vse sestavine (razen olja in dodatnih drobtin) damo v večjo skledo in dobro premešamo. Najlažje to storimo kar z rokami. Dobiti moramo mehko in voljno maso, ki se lepo drži skupaj in se ne drobi. buckini-polpeti-s-cicerikoPri ožemanju bučk si pomagamo s čisto kuhinjsko krpo.

buckini-polpeti-s-cicerikoZ roko zajamemo del mase in oblikujemo kroglico. Povaljamo jo v drobtinah in z roko sploščimo ter oblikujemo polpet. Priporočam, da delate manjše polpete.

buckini-polpeti-s-cicerikoV ponvi segrejemo olje in vanj previdno polagamo posamezne polpete. Ko se zlato-rjavo obarvajo, jih obrnemo in spečemo še na drugi strani. Pečene polpete odložimo na papirnate prisače, da vpijejo odvečno olje.

buckini-polpeti-s-cicerikoPolpete lahko postrežemo tople ali hladne. Poleg postrežemo košček limone. Preden polpete pojemo, jih pokapljamo z limoninim sokom. Kadar jih postrežem kot prigrizek, poleg ponudim tudi kečap, bazilikin pesto in/ali gorčično omako.

buckini-polpeti-s-cicerikoUživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor