Bučkino-korenčkovi polpeti
Print Friendly, PDF & Email

Bučkino-korenčkovi polpeti so enostavna in hitro pripravljena jed, ki jo lahko pripravimo kot glavno jed ali kot prilogo. Njihova enostavnost, okusnost in dostopnost sestavin vas bodo gotovo prepričale, da jih na svoj jedilnik uvrstite večkrat.

buckino-korenckovi-polpeti-1

Bučkino-korenčkovi polpeti – pripomočki:

  • ribežen
  • ponev
  • posoda
  • žlica
  • papirnate brisačke

Bučkino-korenčkovi polpeti – sestavine:

Za 2 osebi:

  • 1 srednje velika bučka
  • 1 veliko korenje
  • 2 jajci
  • 3 žlice lanenih semen
  • 3 žlice ovsenih kosmičev
  • 2 žlici pirine moke
  • sol in poper
  • noževa konica rdeče paprike v prahu
  • noževa konica česna v prahu
  • olje

Bučkino-korenčkovi polpeti – postopek:

Bučko in korenje naribamo. Bučko nasolimo in jo čez nekaj minut ožamemo.

buckino-korenckovi-polpeti-3

V posodi zmešamo jajca, korenje, bučko, lanena semena, ovsene kosmiče, pirino moko in začimbe. Pustimo stati vsaj 10 minut, da se sestavine povežejo.

buckino-korenckovi-polpeti-2

V ponev nalijemo olje in ga segrejemo. Iz mase oblikujemo polpete in jih sproti polagamo na ponev. Polpete popečemo približno 3 minute na vsaki strani in jih odlagamo na papirnate brisačke, da te vpijejo nekaj maščobe.

buckino-korenckovi-polpeti-4

Polpete nato postrežemo bodisi kot prilogo bodisi kot glavno jed.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.2]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor