Sočna rolada iz mletega mesa
Print Friendly, PDF & Email

Sočna rolada iz mletega mesa je zelo okusna in resnično sočna. Nadev lahko seveda prilagodite svojemu okusu in letnemu času primerno. Priprava je zelo enostavna in hitra. Med tem, ko se rolada peče pripravite prilogo in kosilo bo hitro pripravljeno.

Sočna-rolada-iz-mletega-mesa

Pripomočki za sočno rolado iz mletega mesa:

  • skleda za mešanje
  • vilica
  • peki papir
  • valjar
  • lupilnik
  • globok pekač (za dve osebi naj bo velik približno 25 x 11 cm, za več oseb pa mora biti širši)

Sestavine za sočno rolado iz mletega mesa za 2 osebi:

  • 500 g mletega mesa
  • 1/2 čebule
  • 1 jajce
  • 200 g sira (gauda ali kaj podobnega)
  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • cca. 2 dl paradižnikove omake
  • sol, poper, peteršilj, origano, bazilika

Postopek priprave sočne rolade iz mletega mesa:

V skledo damo mleto meso. Čebulo narežemo na manjše koščke in jo damo k mesu. Začinimo s soljo, poprom in peteršiljem. Vse skupaj lepo premešamo s pomočjo vilice.

Sočna-rolada-iz-mletega-mesa-1

Dodamo jajce ter ponovno premešamo.

Sočna-rolada-iz-mletega-mesa-2

Pečico segrejemo na 180°C.

Na delovno površino postavimo kos peki papirja. Nanj stresemo zmes iz mesa ter jo pokrijemo s še enim kosom peki papirja.

Sočna-rolada-iz-mletega-mesa-3

Meso razvaljamo v pravokotnik velik 23 x 28 cm. To naredimo tako, da meso najprej razvaljamo z valjarjem, nato pa s pomočjo rok oblikujemo lep pravokotnik. Zgornjo plast peki papirja odstranimo.

Sočna-rolada-iz-mletega-mesa-4

Sir narežemo na rezine ali pa ga naribamo. Korenček najprej olupimo, nato pa ga s pomočjo lupilnika narežemo na tanke rezine. Rdeči papriki odstranimo pecelj in semena ter jo prav tako z lupilnikom narežemo na tanke trakce.

Na meso položimo plast sira, nanj korenček, na koncu pa še rdečo papriko. Pri tem pazimo, da pustimo zgornji rob prazen (približno 3 cm), saj se bo pri zavijanju nadev nekoliko premaknil navzgor.

Sočna-rolada-iz-mletega-mesa-5

Sedaj pa rolado zavijemo. Pri tem si pomagamo s peki papirjem. Začnemo na spodnji strani in počasi zavijamo ter pri tem rolado nežno pritiskamo, da postane bolj kompaktna.

Če nadev štrli iz rolade ven, ga z nožem nežno odrežemo in odstranimo.

Robove dobljene rolade rahlo stisnemo, da nam sir ne bo zbežal ven.

Sočna-rolada-iz-mletega-mesa-7

Pekač namastimo.

Paradižnikovo omako začinimo s soljo, poprom, baziliko ter origanom.

Na dno pekača položimo nekaj žlic paradižnikove omake. Ravno toliko, da bo dno pokrito.

Sočna-rolada-iz-mletega-mesa-8

Nanjo previdno položimo našo rolado in jo prelijemo s preostalo paradižnikovo omako.

Pomembno
Rolada mora biti popolnoma prekrita s paradižnikovo omako, če želimo, da ostane sočna. Zato po potrebi dodamo še paradižnikove omake.

Sočna-rolada-iz-mletega-mesa-9

Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut. Ko je rolada pečena, jo vzamemo iz pečice in postrežemo.

Sočna rolada iz mletega mesa je tako pripravljena.

Dober tek. 🙂

Sočna-rolada-iz-mletega-mesa

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor