Enkratna orada v zeleni skorjici
Enkratna orada v zeleni skorjici je zelo sočna in izredno okusna. Aromatična zelenina sol, ki jo dobimo z združitvijo zeleninih listov in soli, se odlično poda k oradi. Okusno in hitro pripravljeno kosilo, ki si ga vsak še zaželi.
Pripomočki za orado v zeleni skorjici
- multipraktik
- večja in manjša skleda
- kuhalnica, vilica, nož in dilca
- pekač in peki papir
Sestavine za orado v zeleni skorjici
Za 4 osebe
- 2 oradi 800-900 g
- 2 kg grobo mlete morske soli
- 600 g fino mlete morske soli
- 160 g listov zelene
- 2 beljaka
- 2 limoni
Postopek za orado v zeleni skorjici
V multipraktiku zmiksamo grobo mleto morsko sol z listi zelene. Zelena je začimba, ki da jedem zelo svež okus. Je tudi zelo uporabna za pripravo juh in omak ter za osvežitev v solati.
Zmleto zeleno sol prestavimo v večjo skledo ter ji primešamo fino mleto morsko sol.
Nato še beljaka, ki smo ju z vilco malo požvrkrljali. Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo homogeno in lepo zeleno zmes.
Naslednji korak je seveda čiščenje ribe. V tem receptu smo uporabili orado, a bi jo lahko zamenjali tudi brancinom ali kako drugo ribo. Ko smo očistili ribe, vzamemo limoni, ju operemo, obrišemo in narežemo na srednje tanke rezine.
Pripravimo se na peko. V roke vzamemo pekač in nanj položimo peki papir ter nanj položimo naši oradi. Z limoninimi rezinami nadevamo oradina trebuha.
Oradi oblečemo s predhodno dobljeno zelenino morsko soljo. Da bodo ribe lepše izgledale, se potrudimo in pri prekrivanju orad poskusimo obdržati obliko ribe.
Oradi v zeleni skorjici sta pripravljeni za v peč, ki mora biti ogreta na 180 stopinj Celzija. Pečemo približno 35 minut.
Pečeni oradi vzamemo iz pečice, razbijemo zeleno skorjico, očistimo ribo in takoj postrežemo ribje fileje.
In tako enkratna orada v zeleni skorjici je že na naši mizi, dober tek!