Enkratna orada v zeleni skorjici
Print Friendly, PDF & Email

Enkratna orada v zeleni skorjici je zelo sočna in izredno okusna. Aromatična zelenina sol, ki jo dobimo z združitvijo zeleninih listov in soli, se odlično poda k oradi. Okusno in hitro pripravljeno kosilo, ki si ga vsak še zaželi.

Enkratna orada v zeleni skorjici_13

Pripomočki za orado v zeleni skorjici

  • multipraktik
  • večja in manjša skleda
  • kuhalnica, vilica, nož in dilca
  • pekač in peki papir

Sestavine za orado v zeleni skorjici

Za 4 osebe

  • 2 oradi 800-900 g
  • 2 kg grobo mlete morske soli
  • 600 g fino mlete morske soli
  • 160 g listov zelene
  • 2 beljaka
  • 2 limoni

Postopek za orado v zeleni skorjici

V multipraktiku zmiksamo grobo mleto morsko sol z listi zelene. Zelena je začimba, ki da jedem zelo svež okus. Je tudi zelo uporabna za pripravo juh in omak ter za osvežitev v solati.

Enkratna orada v zeleni skorjici

Zmleto zeleno sol prestavimo v večjo skledo ter ji primešamo fino mleto morsko sol.

Enkratna orada v zeleni skorjici_3

Nato še beljaka, ki smo ju z vilco malo požvrkrljali. Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo homogeno in lepo zeleno zmes.

Enkratna orada v zeleni skorjici_4

Naslednji korak je seveda čiščenje ribe. V tem receptu smo uporabili orado, a bi jo lahko zamenjali tudi brancinom ali kako drugo ribo. Ko smo očistili ribe, vzamemo limoni, ju operemo, obrišemo in narežemo na srednje tanke rezine.

Enkratna orada v zeleni skorjici_5

Pripravimo se na peko. V roke vzamemo pekač in nanj položimo peki papir ter nanj položimo naši oradi. Z limoninimi rezinami nadevamo oradina trebuha.

Enkratna orada v zeleni skorjici_7

Oradi oblečemo s predhodno dobljeno zelenino morsko soljo. Da bodo ribe lepše izgledale, se potrudimo in pri prekrivanju orad poskusimo obdržati obliko ribe.

Enkratna orada v zeleni skorjici_8

Nasvet
Če se bojite, da se riba nebi spekla, pustite oradina očesa brez soli tako, da bomo lažje preverili peko rib. Ko postane oko belo in malo se izboči je riba pečena.
Ideja
Če vam kaj zelenine soli ostane, je ne zavrzite, porabite jo za kuho.

Oradi v zeleni skorjici sta pripravljeni za v peč, ki mora biti ogreta na 180 stopinj Celzija. Pečemo približno 35 minut.

Enkratna orada v zeleni skorjici_9

Pečeni oradi vzamemo iz pečice, razbijemo zeleno skorjico, očistimo ribo in takoj postrežemo ribje fileje.

Enkratna orada v zeleni skorjici_12

In tako enkratna orada v zeleni skorjici je že na naši mizi, dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor