Bučkine mini omlete
Bučkine mini omlete so v bistvu dodelana klasika, ali bolje rečeno ena od možnosti, bučkinih polpet. Masa je odišavljena s timijanom, za
Preberi večBučkine mini omlete so v bistvu dodelana klasika, ali bolje rečeno ena od možnosti, bučkinih polpet. Masa je odišavljena s timijanom, za
Preberi večPaprike uživamo v vseh mogočih oblikah. Polnjene, v kisu, pečene, itd. Redko kdaj pa lahko kje jemo pohane oziroma panirane
Preberi večKulinariko doživljam kot igro, kar pomeni, da se v kuhinji rada igram — z okusi, oblikami, vonjavami in ne nazadnje
Preberi večRižota je pri nas kar dostikrat na jedilniku, saj tako otroka pojesta vse in ne le riža, omako pa pustita.
Preberi večPoznate govnač? Ali ga pri vas tudi imenujete tako? Gre za enolončnico iz zelja, ki ji dodamo tudi krompir in
Preberi večV kuhinji vedno rada eksperimentiram in poskusim nekaj novega. Sicer so mi všeč tudi “klasične” polpete, toda tokrat sem se
Preberi večKvinojina solata po maroško je pisan, lahek in nasiten obrok, poln okusa. Meni je zelo všeč in si jo pripravim
Preberi večPaprike s kislo smetano in krompirjem so odlična brezmesna samostojna jed, lahko pa jih postrežemo tudi kot prilogo k različnim
Preberi večŠpageti z omako iz bučk se mi zdijo okusni, če je zraven še malo piščančjega mesa, pa mislim, da je
Preberi večLe nekaj sestavin “zmečemo” skupaj in dobimo zelo okusno, barvno raznoliko in tudi zdravo jed, ki jo lahko jemo za
Preberi večKdo bi se branil mehiških, zlato zapečenih, hrustljavih piščančjih zvitkov – takitosov s smetanovo česnovo pomako? Ponudimo jih lahko tako
Preberi večMarsikdaj nam ostane kar nekaj čevapčičev od piknika prejšnji dan. Ali pa smo jih za kosilo naredili preveč in jih
Preberi večTestenine s pestom iz jajčevcev so nasitna jed, kjer se prepletajo okusi parmezana, bazilike, oljčnega olja in jajčevcev. Pri tem
Preberi večPolnjene paprike pečene v pečici so božanskega okusa. Saj se zraven kuhanja zgornji del paprike še popeče in da jedi
Preberi večRižota z melono, kozicami in špekom združuje tri okuse, ki jih mogoče na “prvo žogo” ne bi pomešali med seboj.
Preberi večZnotraj zelo mehki in sočni, oviti v košček slanine in gratinirani v pečici? To so gratinirani piščančji trakci. Enostavni za
Preberi večZeljne krpice so stara kmečka jed, ki je bila nekoč zelo pogosto na mizi, sedaj pa je šla kar malo
Preberi več